Önkormányzati 2014

Már több mint ezer jelöltet vettek nyilvántartásba

A www.valasztas.hu adatai szerint 151 polgármesterjelöltet, 443 egyéni listás jelöltet és 613 egyéni választókerületi jelöltet vettek nyilvántartásba.

2014.08.29 12:54MTI

Ezernél több jelöltet vettek már nyilvántartásba a választási bizottságok és 1500-nál többen várnak még a döntésre a Nemzeti Választási Iroda (NVI) péntek déli adatai szerint.

Az önkormányzati és nemzetiségi választásra 2861 jelöltet jelentettek be a bizottságoknál, ennyien adták le az ajánlásaikat, közülük a bizottságok eddig 1308-at vettek nyilvántartásba.

A www.valasztas.hu adatai szerint 151 polgármesterjelöltet, 443 egyéni listás jelöltet és 613 egyéni választókerületi jelöltet vettek nyilvántartásba, valamint nyolc települési kompenzációs listát, amelyen 101 jelölt szerepel.

Az ajánlások gyűjtésére szolgáló ajánlóíveket hétfőn vehették át a jelöltek és jelölőszervezetek. A képviselő- és polgármesterjelölteknek szeptember 8-án 16 óráig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.