Adóügyek

Kártérítési pert indít a magyar állam ellen a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség

A perben azt kívánják elérni, hogy az állam megtérítse nekik azt az összeget, amely egyházuk technikai számának elvételéből adódott.

2023.04.28 19:31MTI

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség kártérítési pert készül indítani a magyar állam ellen, mert szerintük jogtalanul fosztották meg őket az egyszázalékos adófelajánlások gyűjtésének lehetőségétől - közölte Iványi Gábor, az egyház elnöke pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a perben azt kívánják elérni, hogy az állam megtérítse nekik azt az összeget, amely egyházuk technikai számának elvételéből adódott. A pénzt 20 000 ellátottuk megsegítésére és több tucat intézményük működtetésére fordíthatták volna.

Legutóbb csaknem 52 000-en ajánlották fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek adójuk egyházi egy százalékát - tette hozzá az elnök - és ezzel számításaik szerint az ötödik legnagyobb magyarországi egyháznak számítanak.

Iványi Gábor közölte azt is, hogy jövő héttől Budapest több pontján várják nyilatkozattételre azokat, akik a 2015 és 2020 közötti időszakban is részükre ajánlották volna fel adójuk egy százalékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.