A gazdi a mennybe, a kutya a megőrzőbe megy

Szombaton világvége: gondoskodjon ölebéről!

Egy amerikai keresztény mozgalom azt jósolja: szombaton vége lesz a világnak. Erre reagálva vidám ateisták ítéletnap utánra szóló állatmegőrző akcióba kezdtek.

2011.05.20 17:51MTI

Aktivistái New Yorkban pólókkal, röpiratokkal, könyvekkel, poszterekkel "felfegyverkezve" hirdetik, hogy május 21-én mindent elpusztító földrengés lesz.

A jóslat Harold Camping szellemi terméke, aki 89 éves és egy kaliforniai vallásrádió elnöke. A rádió műsorának gerince Camping jövendölései. Az idős férfi számítások révén jutott arra, hogy 2011. május 21-én eljön a végítélet. Az özönvíz évét vette alapul - az időszámítás előtti 4990. esztendőt, továbbá, a jóslatot, hogy hét nap alatt elpusztul a világ.

Camping "mértékegysége" szerint egy nap ezer évnek tűnik, így aztán a mínusz 4990-hez hozzáadott 7001-et és 2011 jött ki. A nap pontos kiszámításához ennél bonyolultabb logikával jutott el, ehhez a bibliai időben használatos naptárat kellett alapul vennie. Az áldozatok számát tekintve nagyot változott az idő. Míg Noé idején csak nyolcan élték túl az özönvizet, ezúttal 200 millió ember menekül meg - vélekedik a mozgalom.
   
Akadnak azután az Egyesült Államokban olyanok is, akik nem hogy nem veszik komolyan a jóslatot, hanem üzletet csinálnak belőle. És nem kevesen. 26 tagállamban ítéletnap utánra szóló ölebmegőrzési akcióba kezdtek. Az, aki nyugodtabb, ha kutyáját, macskáját, egyéb állatát jó kezekben véli vasárnaptól is, 135 dollárért - 27 ezer forintért - kap ígéretet arra, hogy ölebét magukhoz veszik és szeretőn gondoskodnak róla azután, hogy a gazdi a mennybe távozik. Ha több állata van, akkor a további példányokért már csak 20-20 dollárt kell fizetnie.
   
Az ítéletnapi állatmentők valamennyien "hithű" ateisták, így mindenképpen a földön maradnak, nem kerülhetnek az égi paradicsomba. Csaknem 300 szerződést kötöttek velük a szombati végre számítók. A mentők kötelezettségüket megnyugtatón hosszú időre, 10 esztendőre vállalják, mert ha netán mégsem érne véget a világ szombaton, akkor például a maja naptár szerint jövő decemberben fog.
   
Az utóbbi időben megszaporodtak a katasztrofális földrengésjóslatok, bár a szombatinál azért lokálisabbak. A vallásos számmisztika helyett az égitestek állásán alapuló kalkulációk szerint május 11-én, múlt hét szerdán Rómának kellett volna porba dőlnie Tajvannal együtt.
    A kataklizmák elmaradtak, az örök város áll, és Tajvanon sem pusztított szökőár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.