Fiatal feleségeknek kevesebb telefonálás járna

Telefonstoppal csökkenthetők a válások?

Sajátos megoldást talált ki egy indiai állam vezetősége a magas válási statisztikák javítására: az ifjú feleségeknek legalább a házasság első két évében korlátozná a telefonálást!

2011.05.11 14:29ma.hu

Különös összefüggésre lettek figyelmesek az indiai Pandzsáb állam vezetői: szerintük a házasságok korai szakaszában kialakuló viták jelentős részét az ifjú asszonyka túl sok telefonálgatása váltja ki, és ennek köszönhető az is, hogy rengeteg frigy végződik rövid időn belül válással. Ezért úgy döntöttek, megkérik a feleségeket - egyelőre csak önkéntes alapon -, hogy legalább házasságuk első két évében próbálják meg visszafogni magukat és minimálisra szorítani a távcsevegéseket.

Az állam nőügyi bizottsága megállapította, hogy a statisztikák szerint a válást fontolgató feleségek 40 százaléka azért hagyná ott férjurát, mert túl sokat veszekednek a telefonálás miatt!

Ám bármily meglepő, ezek jelentős részének nem a magas számla az oka, sokkal inkább a féltékenység. A fiatal feleségektől ugyanis sem a férj, sem annak családja nem veszi jó néven, hogy másokkal órákon át csacsog, ilyenkor legtöbbször arra gyanakszanak, hogy volt szerelmével beszélget, pedig igazából csak a szüleit vagy családját hívja a lányságától elszakadni nem tudó asszonyka.

Érdekes módon viszont az ilyen okból felmerülő válást inkább a nők kezdeményezik: a telefonálgatásokat nehezen viselő férjek annyira agresszívvé válnak, hogy a feleségeket egyre gyakrabban éri családon belüli erőszak vagy akár szexuális zaklatás is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.