Kóbor kutyák végeztek a húsvéti alommal

Veszélyben a húsvét? Megölték a nyuszikat!

Kis híján veszélybe került a húsvét, de legalábbis az ebből az alkalomból rendezett kirakodóvásár, mert a gyerekeknek kirakott nyuszicsaládot éjjel megölték a kóbor kutyák.

2011.04.19 11:29ma.hu / manna.ro

Csak a véletlen szerencsén múlott, hogy a járőröző rendőrök, nem pedig a húsvéti vásárra látogató gyerekek fedezték fel a Temesvár központjában felállított nyúlkarámban történt vérengzés nyomait. A romániai városban - a kép tanúsága szerint - egy fél méternél alig magasabb kerítéssel alakítottak ki húsvéti fészket, benne egy népesebb nyúlcsaláddal.

Éjszaka azonban a környéken már egy ideje randalírozó kóbor kutyák támadtak a védtelen nyuszikra, egy sem maradt életben a tíz tapsifülesből.

Fotó: manna.ro


A városháza egyik alkalmazottja a helyi sajtónak elmondta, a tragédiát az okozhatta, hogy túl alacsony volt a kerítés, ami nem jelenthetett akadályt a kóbor állatok számára.

A rendőrség belső vizsgálatot indított a járőrök felelősségének kiderítéséért, bár azt máris kijelentette a hatóság sajtófelelőse, hogy az egyenruhások elsősorban az állampolgárok védelméért felelősek, nem pedig a nyulakért.

Nicoleta Popa ugyanakkor hozzátette, hogy a kóbor kutyák miatt nem először kaptak értesítést, de hiába szóltak a felelős cégnek, ők nem tettek semmit a helyzet megoldásáért.

Most új nyuszikat telepített a közeli állatkert, a gyerekek nagy örömére, de nem tudni, vajon ők túlélik-e a következő éjszakát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.