Vizsgálják a tanárnőt: perverz?

Meredek! Házi feladat 14 évesen: "Első szexuális élményem"

A szabadosságnak is vannak határai: hiába kezdődik egyre fiatalabb korban a szexuális élet, 14 éves diákoktól mégis meredek házidolgozatban az első élményükről faggatózni.

2011.03.03 11:29ma.hu
Fotó: STLD

Biztosan ismerik a klasszikus kérdést: mi a különbség a pedagógus és a pedofil közt? - Az egyik tényleg szereti a gyerekeket.

Nos, örömmel jelentjük, a másik is. Legalábbis Svédországban mindenképp, olyannyira, hogy Maria Ahnlund tanárnő egyenesen a szexre volt kíváncsi diákjaival kapcsolatban. Ezért az egyik dolgozatban azt a feladatot adta a mindössze 14 éves nebulóknak, hogy az első szexuális élményükről írjanak esszét.

Szerencsére gondolt azokra is, akik esetleg valamilyen véletlen folytán még ezen nem estek át, nekik a fantáziáikról kellett beszámolót készíteniük.

A svédek közismerten nem a legvaskalaposabb és legprűdebb nemzetként ismertek, de a szülőknek és az iskola vezetőségének ez azért már sok volt. Miután az egyik diák otthon elmesélte, miről írtak dolgozatot, a szülő eljárást indított a tanárnő és az iskola vezetősége ellen.

A rendőrség szexuális perverzió vádjával kezdte kivizsgálni az ügyet.

A dolgozatnak egyébként is nagy szerepet tulajdonított Maria Ahnlund, hisz az erre kapott jegyet mindenképp figyelembe kívánta venni az év végi osztályzat megállapításakor.

A helyzet azonban nem annyira egyszerű, mint elsőre látszik: az iskola vezetése nem tudja, el kellene-e bocsátania a tanárnőt, a rendőrség meg azt keresi, hogy létezik-e olyan pont a törvényben, amelyet a fiatal nő megsértett a dolgozat témájával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.