Esélye sem volt Gombinak

Videó! Alekosz: "Most nézd meg, hát kellett ez?"

A bevallott verzió szerint Gombi azért Alekoszt hívta ki párbajra, hogy megtudja, van-e egyáltalán helye a villában, de hihetőbbnek tűnik a "biztosra akart menni" változat, a szabályokat nem felrúgva adta fel a játékot.

2011.02.27 11:12ma.hu

Különleges nap volt a hétvége a villalakók életében, és ez nemcsak a szombat esti párbajnak köszönhető. Már a megelőző napi ébresztés is más volt, mint amit megszokhattak: a hangszórókból Halász Judit Boldog születésnapot! című dala csendült fel, a 21. születésnapját ünneplő Szandika tiszteletére.

A lakók álmos fejjel bújtak ki a takarók alól, és szinte még félálomban csatlakoztak minden gyermek nagymamájának énekéhez.

Ahogy az várható volt, Szandika rettentően örült a meglepetésnek, meghatódva vallotta be később, hogy őt még sosem ébresztette így senki, az ajándékként kapott hajhosszabbítás pedig mindennek csúcsa volt, mint mondta, neki „fontos, hogy sok haja legyen”.

A különleges napra tekintettel Éva megígérte, hogy leszokik az italról, még az esti koccintásról is lemondott volna, ezt azonban Szandi nem szerette volna, de azzal egyetértett, hogy azt követően tényleg ideje áttérni a józan életre.

Hogy a fogadalmat Éva meddig fogja tartani, még rejtély, a kamerák úgyis mindent megmutatnak. A beszélgetéssel azonban Éva súlyosan vétett a szabályok ellen: az alkotmányozás hetében ugyanis a villalakók parlamentje azt a büntetést szabta ki rá, hogy senkivel nem beszélhet és más sem szólhat hozzá.

Az a baj ebben a @#* villában, hogy semmit nem lehet betartani!” – fakadt ki Béci Miniszterelnök, akinek viszont csúnyán visszaköpött a járda, Anikó személyében: „A te büntetésed az volt, hogy 2 hétig nem ihatsz alkoholt. Te betartottad?

A vita hevében Szandika kis híján elaludt, láthatóan nem nagyon izgatták az új törvények, amelyeket aztán a miniparlament el is törölt, szankciókkal, tiltásokkal és alkotmánnyal együtt, kimondva: legyen inkább újra ValóVilág idebenn.

A szombati párbaj feszült hangulatban indult, ahogy azt sejteni lehetett, végül pedig – ahogyan arról már beszámoltunk – fölényes győzelemmel Alekosz javára végződött.

Noha a villában Alekosz egyre csökkenő népszerűségnek örvend, egyértelműen tudni lehetett már a korábbi visszajelzések alapján is, hogy az okostojás az egyik legerősebb személyiség a nézők szemében, ellene kiállni párbajra tehát egyértelmű öngyilkosság.

Miért vállalta akkor Gombi mégis azt a kockázatot, hogy őt hívja ki ellenfélként? Ha tényleg csak azt szerette volna megtudni, amit hivatalosan megfogalmazott: „Van-e helyem a villában?”, akkor azt egy kevésbé erős ellenfél ellen is kideríthette volna.

Nem, ő ehelyett tudatosan a legerősebbet hívta ki, azt akivel szemben egyre kevesebbeknek van esélye, sőt, már a korábbi párbaj után is sokan mondták, hogy könnyen lehet: Alekosz nyeri meg a fődíjat.

A legvalószínűbbnek az látszik, hogy Gombi már nagyon szeretett volna hazamenni, ám ő nem borult ki olyan látványosan, mint például Szandika, ő nem vétett a villaszabályok ellen, mint a narancsdobálás miatt kizárt Zsuzsi, és azt sem vállalta, hogy önként megszegje az RTL Klubbal kötött szerződését, és idő előtt távozzon a játékból.

A szépfiú azt az utat választotta, ami a leginkább szabályos volt: addig ügyeskedett, míg rávett mindenkit, hogy őt jelöljék a következő párbajra, utána pedig olyan ellenfelet választott magának, akivel szemben a szabályokat betartva is garantáltan a hazamenetel lesz a sorsa.

Az utolsó lökést pedig nem más, mint a Valentin-nap adhatta meg, ez csak néhány nappal előzte meg a már említett kiválasztást. Gombi ekkor abban bízott, hogy ő lesz az, akihez beengedik barátnőjét, de végül csak egy plexifalon keresztül válthattak néhány mondatot egymással.

A fiú viszont akkor már biztos volt abban, hogy nagyon szereti Picurt, olyannyira, hogy bevallotta, ha kijut a villából, jöhet a gyerek is.

Talán a lány és a többi hozzátartozó hiánya ösztökélte Gombit erre a kamikaze-akcióra? Lehetséges, mindenesetre Alekosz láthatóan nem örült úgy a győzelmének, mint kellett volna, csak azt ismételgette búcsúzás közben: „Most nézd meg, hát kellett ez?

Olvasson még többet Gombiról: KATT ide!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.