Téves riasztást küldött el a gép

Kiömlött kávé térítette el az amerikai repülőjáratot

A pilóta kiömlött kávéja idézett elő véletlenül gépeltérítési riasztást a United Airlines hétfő esti, Chicagóból Frankfurtba tartó járatáról, amely így Kanadában szállt le.

2011.01.05 20:07MTI

A United 940-es járatát Torontóba irányították, miután vészjelzéseket, köztük 7500-as kódot küldött a gép. Értesítették a kanadai védelmi minisztériumot is, ám a légitársaság repülésirányítóinak közreműködésével a járat személyzete azt igazolta vissza, hogy csupán kommunikációs probléma volt, nem gépeltérítés.

A Transport Canada weboldalán olvasható jelentés szerint az amerikai szövetségi repülésügyi hatóság, az FAA jelezte, hogy a légitársaság a téves riasztást a pilótának a repülőgép rádiókészülékébe borult kávéjával magyarázta.

A malőr után a pilóta úgy döntött, inkább irányt változtat, mint hibás kommunikációs rendszerrel szeli át az Atlanti-óceánt. A Boeing 777-es fedélzetén 241 utas és 14 fős személyzet tartózkodott, akiket a légitársaság egy másik géppel visszavitt Chicagóba, és éjszakára szállodában helyzete el őket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.