Combcsonttörés lett a vége

Kiesett a mentőből, eltört a lába

Egy egyszerű rosszullét combcsonttöréshez vezetett egy asszonynál Konstanca megyében, miután a mentőautóból kiesett a páciens, írja az Adevărul napilap.

2010.09.13 11:12manna.ro

A baleset csütörtökön történt, az esetet azonban péntek este jelentették a közegészségügyi igazgatóságnál. „Péntek este értesítettek bennünket, hogy csütörtökön, 14.30 és 15 óra között egy páciens kórházba szállítás közben eltörte a combcsontját”, nyilatkozta Constantin Dina, a konstancai igazgatóság vezetője. 

Az orvos szerint a túlsúlyos nő szédülés miatt kért segítséget. A mentőautó el is indult vele a sürgősségire, a kórház előtt azonban kiesett az autóból. „Hétfő reggel létrehozunk egy bizottságot, amely ellenőrzi a dokumentumokat, és meghallgatja a pácienst. 

A vizsgálat után megtesszük a megfelelő lépéseket”, tette hozzá Constantin Dina. Elmondása szerint felelősségre fogják vonni a vétkeseket: „a baleset után 24 órával értesítettek bennünket. 

Ráadásul, ha a mentősök nem tudták ellátni a túlsúlyos pácienst, egy másik csapat segítségét kellett volna kérniük”, összegezte az igazgató. A nőt időközben megoperálták, állapota stabil.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.