Eddig négy gyerek halt meg

Veszett denevérek támadtak meg amazonasi bennszülötteket, gyerekek haltak meg

Veszettséggel fertőzött denevérek támadtak meg amazonasi bennszülötteket Peruban; eddig négy gyerek halt meg feltehetően a fertőzés okozta kórban - közölte pénteken a perui igazságügyi minisztérium.

2010.08.13 13:13MTI

A denevérinvázió a Peru északkeleti részén fekvő Urakusa faluban történt. A veszett denevérek 508 bennszülöttet haraptak meg. José Bustamente, a minisztérium tisztviselője közölte, hogy a tárca orvosi ellátmányt és veszettség elleni oltásokat küldött a bennszülöttek falujába.

Egészségügyi csoportok a fertőzés gócpontjának tíz kilométeres körzetében megvizsgálják azokat, akiket denevérharapást ért az elmúlt fél évben. A veszettség okozta vírus agy- és gerincvelő-gyulladást okoz az emlősökben. Bustamente szerint a megharapott törzsbeliek beoltása már elkezdődött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.