Sokkos állapotban az áldozatok

Megharapott 6 embert az AIDS-fertőzött férfi

Hat embert harapott meg az AIDS-fertőzött Harald Fassanelli. A férfi korábban a német Big Brother meleg sztárja volt, majd a német tehetségkutatóban is sikereket ért el.

2010.06.23 07:11Napi Ász Online

Hatalmas botrányba fulladt a berlini melegfelvonulás: az egyik résztvevő egy kamionon megharapott 6 embert. A harapós férfiról kiderült, hogy AIDS-fertőzött és egyáltalán nem ismeretlen a német média világában: ő az a Harald Fassanelli, aki még 2008-ban varázsolta el lágy hangjával a német zenei tehetségkutató közösnégét.

Harald és férje, Carlos az idei év elején a német Big Brother műsorában is feltűntek vendégként. Harald férje értetlenül áll a történtek előtt, szerelme pedig önvédelemre hivatkozik. - Önvédelem volt! - nyilatkozta a harapós Harald a német Bild magazinnak - Csak el akartam hozni a cuccomat a kamionról, amikor valaki hirtelen rám támadt. Először megsértett valaki, majd meg is ütött. Fojtogatni kezdett és nem kaptam már levegőt és ezért haraptam. Borzasztóan sajnálom, hogy embereket sebesítettem meg. Arra nem is gondoltam abban a pillanatban, hogy másokat is megfertőzhetek.

Fassanelli azt nem mondta el a német lapnak, hogy miért kellett másik öt embert is végigharapdálnia, amikor kiszabadult szorult helyzetéből. A hat megharapott áldozat sokkos állapotba került attól való félelmében, hogy őket is megfertőzte.

A HIV-specialista Dr. Andreas Plettenberg szerint bár igen kicsi a fertőzés esélye, mégis megtörténhet, hogy a fertőzött férfi harapásától az áldozatok is elkaphatták a vírust. - Nehéz így látatlanban bármit is mondanom - mondta a HIV-specialista.

- Az egész függ a harapás mélységétől, attól, hogy volt-e seb a támadó szájában vagy hogy állt-e kezelés alatt az illető, aki harapott. Ezek mind-mind olyan tényezők, amelyek fontosak, ha fel akarjuk mérni a fertőzés esélyét. Elméletileg ugyanis fennáll a fertőzés veszélye, gyakorlatilag azonban ez igen alacsony. Csak összehasonlításképpen: ha valaki egy HIV-fertőzöttel létesít szexuális kapcsolatot, az esély arra, hogy az egészséges partner elkapja a betegséget 1:300-hoz. Mindenképpen azt ajánlom azoknak, akiket megharapott, keressenek fel egy HIV-specialistát, aki a vérükben megnézi a vírus mennyiségét és szükség esetén rögtön gyógyszeres kezelést kezdhet.

A magyarországi melegek között is előfordulnak természetesen HIV-betegek, akárcsak a heteroszexuálisok között, a meleg társadalom azonban igyekszik odafigyelni arra, hogy a betegek betartsák az "íratlan szabályokat". - Nekem is van több beteg barátom - mondta el a NapiászOnline.hu-nak Amanda Elstak. - Nálunk hasonló eset még nem fordult elő, ám én azt mondom, ha valaki ilyet csinál és tudja, hogy HIV-beteg, a törvény legnagyobb szigorával kell lesújtani rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.