Vízbe esett a kis Norbi

Rubint Réka lánya megmentette öccse életét!

Csak Lara lélekjelenlétén múlt, hogy a kis Norbi nem fulladt meg - A gyerekek tudták, hogy nem szabad a ház földszintjén levő mini úszómedence közelébe menni, de sajnos a kisfiú túl közel merészkedett, és a vízbe esett.

2010.05.03 06:30ma.hu

Rubint Réka első gyermeknek fiút szeretett volna, de már nem bánja, hogy a kis Lara érkezett elsőnek. Szerinte ez nem véletlen.

Mint mesélte a NévShowR felvételén, néhány perccel előtte mindig felébredt, hogy lánya felsírt volna. Ma már tudja, ez az anyai ösztön. Réka elmesélte, kislányuk, Lara igazi anyukaként bánik öccsével, Norbival: szól neki, ha tele szájjal rohangál, vagy ha gyorsan issza a hideg vizet. De egy alkalommal az életét is megmentette: akkor csak hároméves volt, Norbi pedig másfél.

Schobert Norbi és Réka a gyerekekkel hétvégi bevásárlásból értek haza, és a kicsiket előre engedték. A ház földszintjén levő úszómedence közelébe tilos volt menniük, de a kisfiú mégis túl közel merészkedett, és a vízbe esett. Lara azonnal az édesanyjához rohant, és Réka a hangsúlyából tudta, hogy nagy baj van. Norbika thermo ruhája megszívta magát vízzel, és nem tudott felevickélni. Ha Lara nincs ott, nem tudják, mi történt volna - adta hírül a stop.hu.

A fitneszlady egyébként már kicsi koruktól fogva arra neveli a gyermekeit, hogy étkezzenek egészségesen, ne fogyasszanak túl sok édességet.

Nemrég Rubint Réka elmondta, jó lenne, ha a gyermekétkeztetési helyeken - például az óvodában - is a vitaminok és a minőségi táplálékok dominálnának, a cukrot és a finomított liszteket pedig száműzni kéne az alapanyagok közül.

Az ovikban és iskolákban adott ételek ugyanis véleménye szerint aligha felelnek meg a korszerű táplálkozásnak. Réka emiatt pályázatot is kiírt társaival, melyben a korszerű étkeztetésre jelentkezhetnek az iskolák.

Fontosnak tartja, hogy a szülők megértessék a gyermekükkel, hogy a túlzott mértékben fogyasztott cukros édességek a későbbiekben számos egészségügyi probléma forrásai lehetnek.

Schobert Norbi párja egyébként elmondta a kislányának: ha sok cukrot fogyaszt, beteg lesz, ha beteg lesz, kórházba kerül, ott nem lesznek a kedvenc játékai, a barátai és a családja sem - ez hatásos...

Rubint Réka perel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.