1500 dollárért szólta le a blökit

Nem engedték be a "meleg kutyát" az ausztrál étterembe

Bocsánatot kell kérni és kártérítést is fizetni egy ausztrál étteremnek attól a vak embertől, akit egy pincér nem engedett be vacsorázni, mivel azt hitte vakvezető kutyájáról, hogy az állat meleg.

2010.04.26 07:43MTI

Ian Jollyval közölték, nem viheti be Nudge nevű kutyáját az Adelaide-ben lévő Thai Spice nevű étterembe, mivel a személyzet egyik tagja tiltakozik ellene. Az étterem tulajdonosa a The Sunday Mail ausztrál vasárnapi újságnak elmondta, a Jolly társaságában érkezett nő és az egyik pincér beszélgetése félreértésre adott okot, a pincér ugyanis úgy értelmezte a nő szavait, hogy egy "meleg kutyát" akarnak bevinni az étterembe.

Az ausztrál esélyegyenlőség bíróság pénteken elrendelte, hogy a vak férfit 1500 ausztrál dollár (228 ezer forint) kártérítés illeti meg és írásos bocsánatkérés a tulajdonostól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.