Az anyatejes táplálás mellett kampányol a sztár!

Szabó Eszter kismamáknak segít!

Az énekesnő az anyatejes táplálás mellett kampányol, alaposan beásta magát a témába.

2009.06.01 16:42rtlbulvar.hu

Szabó Eszti a napokban 27 éves lett. Születésnapi buli szervezés helyett azonban rengeteg információt gyűjtött össze, amivel az anyatejes táplálás mellett kampányol. A plasztikai sebész szolgáltatásait még sosem vette igénybe, segítségére, információira mégis nagy szüksége volt.

- Sohasem ünnepeltem meg ezt a napot, gyermekkorom óta nem rendeztem bulit. Eddig minden szülinapom olyan volt , mint más hétköznapok, de az idén úgy döntöttem, mégis emlékezetessé teszem. Arra jutottam magamban, hogy 27 évesen buli helyett az is jó, ha elgondolkodom, mi az, amivel az elmúlt évben hozzáadtam a világhoz, és azt, hogy mit adhatnék még a dalaimon, és a koncerteken kívül.

Mivel mostanában nagyon gyakran találkoztam ugyanazzal a témával: az anyasággal és a szoptatással, arra gondoltam, talán segíthetek megelőzni azt, hogy a természetes táplálás eldöntendő kérdés legyen, és elterjedjen a tápszerek divatja.

Az újszülöttek szoptatása alapvető, természetes esemény, nem szabad, hogy kedv kérdése legyen, már csak egészségügyi okokból sem. Csak a nők néhány százaléka nem képes rá fizikailag, a többi lelki tiltakozás. De biztos vagyok abban, hogy aki akarja és nagyon türelmes, annak menni fog, csak nem szabad feladni, és elhinni az ellenkezőjét.


Utánanéztem annak, hogy pontosan, miben is segíti az újszülötteket az anyatej, és megdöbbenve vettem észre, mennyi fantasztikus hatása van, még a felnőtt szervezetre is. Kevesen tudják például, hogy a szoptatás a kismamára is számos kedvező hatást gyakorol, mert sok betegség, például a mellrák kockázata is sokkal alacsonyabb a gyermeküket így tápláló anyáknál, ami ráadásul könnyebben hozzásegíti a nőket eredeti alakjuk visszaszerzéséhez, de hangulatukra is kedvezõ hatással van.

Eszter, hogy teljes információt adjon, felkeresett egy plasztikai sebészt is, hogy teljes mértékben meg tudja nyugtatni az anyákat, minden szempontból.

- Dr Gyarmati Csaba türelmesen világosított fel azzal kapcsolatban, hogy a szoptatás implantátumokkal is lehetséges, a szülés utáni alakváltozás helyreállítása pedig egyre gyakoribb, és sokhelyütt már részletfizetéssel is igénybe vehető beavatkozás. Ezek a műtétek bár gyakoriak, de nagy odafigyelést igényelnek, így minden kismamának azt tanácsolom, hogy körültekintően válasszák meg orvosukat, mert ha a jövőben bármikor szoptatni szeretnének, ahhoz fontos, hogy a tej kivezető csatornái ne sérüljenek meg. Eszi nem bízta a véletlenre, alaposan kifaggatta a szakértőt.

- Egy egész délutánt töltöttem nála, ő világosított fel arról az érdekességről is, hogy sok kutatást eredményeként ma már egyértelmű: a szoptatott gyermekeknek magasabb lesz az IQ-juk, kevésbé lesznek fogékonyak az allergiás megbetegedésekre, ezen kívül kisebb a cukorbetegség, a vakbélgyulladás, az asztma kialakulásának kockázata, de még a mandulák eltávolítása is ritkább a természetes módszer követőinél.

Esztit eddig már több cég megkereste , hogy reklámozza termékeit, de rendre nemet mondott, ami sztárok esetében akár többmilliós bukás is lehet a családi kassza számára.

- Annak a népszerűsítését vállalom el, ami épít, ami ad, ami értéket képvisel. Ebbe nem fér bele, egészségtelen, vagy megkérdőjelezhető minőségű termék vagy szolgáltatás, így sok sikert kívánva vissza kellett mondanom az elmúlt évek néhány felkérését. Cserébe felajánlottam, minden szoptatást vagy annak segítő kellékeit népszerűsítő vállalkozásnak, hogy nyugodtan használják a képeimet, semmit sem kérek érte. Egyelőre ennyi jutott eszembe. Igazából magamért is tettem, nekem is jó érzés valami hasznosat tenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.