Aki a lemezét szereti, éhes nem lehet?

Bódi Margó ötmillióért ír szakácskönyvet!

Bódi Margó már két hónapja folyamatosan főz, ez alkalommal azonban elsősorban nem családja, hanem tízmillió magyar miatt teszi mindezt. A roma énekesnő ugyanis elvállalta egy szakácskönyv elkészítését, melyet férje fog kiadni, ugyanis mint mondja sajnos leívelőben van a cd üzlet.

2009.05.21 17:40ma.hu

A könyv öt millió forintból készül, és ki tudja mennyit hoz majd a családnak. Margónak designere terít meg az ételekhez, amiket aztán egy profi fotós örökít meg. Margó feladata ezek után már csak a főzés és a fogalmazás marad. Vagy talán e kettőben is akad segítsége?
 
Augusztus végére várható Bódi Margó szakácskönyve, Az én ízvilágom. Benne saját ételeinek receptjét osztaná meg kíváncsi olvasóival. Margó hangsúlyozta, hogy a finomságok nem a tradicionális roma menüt adnák vissza, hanem azt, ahogyan - és amit - ő főz.
 
- „A legtöbb ételt a nem romák is ugyanúgy főzik, csak mi egy kicsit másképpen ízesítjük.” 

A Tabu TV-nek adott interjújában Margó arról is beszámolt, hogy - igazi szakácshoz méltóan - ő gyúrja tésztáit, sőt, a sütemények készítésének mozzanatai fotón is láthatóak lesznek. A riporter a könyvkiadás költségeit firtatta, mire Margó kijelentette: 

- „ Közel ötmillió forint lesz a költségvetése a könyvnek, ugyanis ötezer példányszámban fog megjelenni. Ennyi megrendelést kaptam. Aztán remélem, hogy lesz a továbbiakban még rendelés.” 

A könyvpiac visszaesése sem hátráltatja a kiadást: az énekesnő, aki a lemezemet szereti, az megveszi a könyvemet' alapon sikert remél.

Margó nagyszabású tervéhez nem egyedül látott hozzá: kiadón, fotóson és designeren kívül a főzéshez segítségül hívta menyét, unokatestvérét, sógornőjét is, - mert mint mondja - ez egy kegyetlen meló. A négy nő napi 6-8 ételt készít már két hónapja.
 
Margó bevallotta, hogy a főzőcskénél csak egy dolgot tud nehezebben: írni. És amíg az asszonyok főznek, Guszti hízik örömében: barátaival együtt fogyasztja el az aznapi hétfogásost. Természetesen családi vállalkozás gondozza a könyv megjelenését, ahogyan eddig a lemezekét. 

Háziasszonyok figyelmébe ajánljuk: ha esetleg Ön is szeretné megosztani receptjeit másokkal, azt egy saját blogon keresztül ingyen megteheti. Ha netalán férje tőkéjét venné ehhez igénybe, a költségvetésük meghaladhatja az egyszeri ötmillió forintot. 

De Margó nem aggódik, ötezer előjegyzése már van; ezért hiszi, hogy haszna is lesz fáradozásukért cserébe. Nagyobb is, mint a lemezek eladása kapcsán, jegyzi meg, hiszen a lemezt lehet hamisítani, de főzőtudományát nem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.