A színész a rém nyomába ered!

Képek - Tom Cruise a sorozatgyilkosságra gondol

Tom Cruise nyáron kezdi meg új filmje, A firenzei rém forgatását, amely arról a sorozatgyilkosról szól, aki 1965 és 1985 között nyolc szerelmespárt lőtt le és csonkított meg - közölte a La Repubblica római napilap csütörtökön.

Tom legutóbbi sikere: a Valkyrie című film képgaléria

2009.03.20 09:50MTI

Aki véres vadászjelenetekre számít, annak csalódnia kell. A film az olasz történelem egyik leglátványosabb és legbonyolultabb bűntényének kalandosan hosszadalmas nyomozását mutatja be.

Tom Cruise elöljáróban annyit mondott, hogy ez hollywoodi produkció lesz a rosszul működő olasz igazságszolgáltatásról.

A forgatókönyvet Douglas Preston és Mario Spezi firenzei újságíró A firenzei rém című könyvéből az Oscar-díjas Chris McQuarrie írja.

Cruise és a család: Katie és Suri

2006-ban maga Spezi is a rendőrség látókörébe került, amikor letartóztatták a nyomozás zavarása miatt, valamint bűnszövetkezethez való tartozás, sőt a gyilkosságsorozat elkövetésének vádjával is. Végül azonban felmentették.

1994-ben Pietro Pacciani olasz földművest vádolták és életfogytiglani börtönre ítélték. Másodfokon hatálytalanították az ítéletet és új eljárást kezdeményeztek ellene.

De még az új per kezdete előtt misztikus körülmények között meghalt a vádlott. Valószínűleg méreg végzett vele, de mivel meg is csonkították, sátáni szekta, okkult csoport tevékenységét sejtik a nyomozók a háttérben.

Cruise, miután megvásárolta a könyv megfilmesítési jogait, több mint 50 millió dollárt (8,2 milliárd forint) fektet a filmbe. A jogokért Preston és Spezi állítólag fejenként egymillió dollárt (165 millió forint) kapott.

Kiszivárgott hírek szerint Cruise a végleges forgatókönyv elkészülte után dönti el, hogy vállal-e egyáltalán szerepet a filmben. Vagy Prestont, vagy Spezit alakítja. A film forgatását nyáron kezdik el Toszkánában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.