Elképesztő!

Igazi farokkal született egy kislány Mexikóban - levágták

Az újszülött extra végtagja ráadásul reagált az ingerekre is.

2022.12.02 22:40ma.hu

Mindannyian tudjuk, hogy az embereknek valaha volt farkuk, de az evolúció évszázadai során elvesztettük ezt a tulajdonságot. Vajon egy rendellenesség visszahozhatja a harmadik lábunkat? Egy Mexikóban született lány szerint igen. Nemrégiben egy újszülöttről szóló hír bukkant fel az interneten, ugyanis a latin országban egy lány született "igazi farokkal".

A kutatók és az egészségügyi szakemberek azt állítják, hogy az állapot hihetetlenül ritka. A kislányról a Journal of Pediatric Surgery című szaklapban jelent meg egy esettanulmány. A tanulmányból kiderült, hogy a csecsemő testéből műtéti úton távolították el a farkat. A beszámolók szerint az újszülött kislány egy helyi kórházban született Mexikó északkeleti részén.

A baba a hírek szerint császármetszéssel jött világra. Amellett, hogy nem érte semmilyen káros sugárzás, a terhesség alatt semmilyen fertőzést sem kapott el az anyán keresztül. A szülei két egészséges felnőtt, akik a 20-as éveik végén járnak.

Az újszülött testéből sebészi úton leválasztott farok 5,7 cm hosszú volt, átmérője pedig 3 és 5 mm között volt. A közzétett képeken látható, hogy a végén hegyes, és nem volt különösebben egyenes. Az esettanulmány szerint a farkon mindenhol bőr és szőr volt.

A farok nem volt érzéketlen, a kislány ugyanis sírt, amikor a vizsgálat során megcsípték azt. Miután minden szükséges vizsgálatot elvégeztek a farkon, az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy a farok szerkezetében nem volt rendellenesség. Azt is megállapították, hogy a farok nem kapcsolódik a lány idegrendszeréhez, ami zöld utat adott az orvosoknak, hogy leválasszák a baba testéről.

Amikor a műtétet elvégezték, az újszülött már 2 hónapos volt, így a farok már némileg megnőtt, hosszában megnyúlt. A babának azóta sincsenek panaszai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.