Állati

Két tucat elefántot találtak hangosan horkolva, miután a sárga földig leitták magukat

Csak megkóstolták a szeszesitalt...

2022.11.11 17:23ma.hu

Teljesen kiütötte magát az a 24 elefánt, akik mély álomban hevertek egymás hegyén-hátán Odishában, miután hülyére itták magukat alkohollal.

Bár, mi emberek rengeteget iszunk különböző okok miatt, ritkán találkozunk olyanokkal, amikor az állatok nyúlnak pohár után, de ha megtörténik, az mindig megér egy kacagást. Egy ilyen esetre derült fény egy odishai faluból.

A Keonjhar körzetben lévő Shilipada kesudió-erdő közelében élő falusiaknak meglepő látványban volt részük, amikor bementek az erdőbe, hogy elkészítsék a "mahuát", egy hagyományos vidéki szeszes italt.

24, láthatóan részeg jumbót találtak mélyen aludva a hely közelében, ahol a mahua virágait nagy edényekben, vízben tartották erjesztéshez.

"Reggel 6 óra körül bementünk a dzsungelbe, hogy mahuát készítsünk, és azt találtuk, hogy az összes edény eltört, és az erjesztett víz is eltűnt. Azt is észrevettük, majd arra lettünk figyelmesek, hogy két tucat elefánt hangosan horkol. Elfogyasztották az erjesztett vizet és berúgtak" - mondta Naria Sethi, egy falubeli a PTI-nek. Kilenc hím, hat nőstény és kilenc borjú volt - tette hozzá.

A falusiak megpróbálták felébreszteni az állatokat, de hiába. Ezt követően értesítették az erdészeti hivatalt.

A mahua fa (Madhuca longifolia) virágait erjesztik, hogy alkoholos italt, más néven mahuát készítsenek belőle. India különböző részein a törzsi férfiak és nők hagyományosan készítik ezt az italt.

A helyszínre érve a dzsungelben az erdészeti hivatal munkatársainak dobolniuk kellett, hogy felébresszék a csordát. Az elefántok ezután mélyen az erdő belsejébe mentek - mondta Ghasiram Patra, az erdőőr.

Idén júliusban az Uttar Pradesh állambeli Raebareliben egy majom randalírozott az italboltok között. A médiajelentések szerint látták, amint a helyiek és számos engedéllyel rendelkező üzletből lopott piát. A Twitteren közzétett videón látható volt, ahogy a hírhedt majom egy doboz sörből iszik.

Egy hónappal a majom szesz-ámokfutása előtt egy maharashtrai Pipari faluban egy kakasról jelentették, hogy alkoholfüggő lett. A madár havonta 2000 rúpia értékű szeszt fogyasztott el.

A kakas tulajdonosa helyi szeszes itallal itatta, hogy kezelje a madarat - aki nem volt hajlandó sem enni, sem inni. A tulajdonos módszere nem kívánt eredménnyel járt, a háziállat alkoholfüggő lett, így orvosokhoz kellett fordulnia, hogy "meggyógyítsa" a kakast.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.