Koronavírus-járvány

Kossuth-díjat adnának Majkának, mert 'elvégezte mindazt, amit Müller Cecília hivatalának kellett volna'

Állítólag még senki sem tett senki annyit azért, hogy a Coviddal kapcsolatos tudás széles körben elterjedjen, mint Majka.

2020.11.21 19:52ma.hu

Rekordot döntött az elhunytak száma: 121-en olyan ember halt meg, akiknek pozitív Covid-19 tesztje volt. Így már összesen több mint 3500 halottat könyvelnek el a vírusnak Magyarországon.

Rusvai Miklós virológus szerint azért nem látszik a napi adatokban még a meghozott szigorító intézkedések - a kijárási korlátozás és a szigorúbb maszkviselés - hatása, mert ennek van egy átfutási ideje. Erre nagyjából 10 nappal a bevezetés után lehet számítani.

"A következő napokban én azt remélem, hogy stabilizálódni fognak ezek a szomorú rekordok, tehát a halottak száma, a lélegeztetőgépen lévők száma és a kórházban lévők száma körülbelül így 100 és 150 között fog mozogni, esetleg néhány napon 100 alá megy majd, de itt a tendenciát kell figyelni, remélem, hogy most megtorpan a növekedés" - mondta az ATV Híradónak a virológus.

Pénteken a magát vírusrealistának mondó Gődény György gyógyszerész, aki korábban többször is szkeptikusan fogalmazott a járvánnyal kapcsolatban, az Indexszel közölte: koronavírus-tesztet csináltat. Korábban ugyanis a közösségi oldalakon elterjedt, hogy megfertőződött. Nem sokkal később Majka, aki koronavírus miatt került kórházba, Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben meghívja a Covid-osztályra Gődényt.

Lantos Gabriella egészségügyi menedzser az ATV műsorában elmondta: ez társadalmi szempontból is kifejezetten hasznos. "Ez az ember elvégezte mindazt, amit Müller Cecília hivatalának meg kellene csinálnia. Én ennek az embernek Kossuh-díjat adnék, mert nem tett senki, de senki annyit azért, hogy a Coviddal kapcsolatos tudás széles körben elterjedjen, mint ez az ember" - mondta Lantos Gabriella.

Közben kiderült, hogy Eperjes Károly is elkapta a koronavírust.

Az MSZP elnöke pedig törvénymódosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a koronavírusos munkavállalók betegségük idejére 100 százalékos táppénzt kapjanak. Szerinte ugyanis a jelenlegi, 60 százalékos táppénztől való félelmükben sokan akkor is dolgozni mennek, ha tüneteik vannak.

"Az emberek azért is fertőzik egymást a munkahelyükön, mert a jelenlegi szabályozás anyagilag bünteti azt, aki a tünetei miatt otthon marad. A mi javaslatunk, a 100%-os táppénzről szóló törvénymódosításunk ezt a félelmet szünteti meg" - Tóth Bertalan, az MSZP elnöke hangsúlyozta: ez a lépés valóban segíthetne fékezni a járványt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.