Állati

Tornádóként csapott le több millió szúnyog Kamcsatkára - videó

Mint egy horrorfilm - így emlegetik a helyiek.

2020.08.02 03:05ma.hu

Olyan sok a szúnyog most Uszty-Kamcsatszkban (Kamcsatka, Oroszország), hogy rajaik hatalmas oszlopokként láthatók az égen. A szúnyogtornádók lassan mozognak, de ahogy közel ér valaki, már egy horrorfilmben találja magát.

Az egyik helyi lakos levideózta a vérszívó hordák látványos tömegét - mintha űrlények lennének egy világvége filmben.

Annak ellenére, hogy visszatérő jelenségről van szó, ez idén sokkal durvább, mint szokott lenni. Minden ablakot, házat és autót moszkítók lepnek el, a helyiek néha napokig ki se jönnek az otthonaikból, mert berepülnek az ember szemébe, fülébe és szájába.

Bár általában az invázió 2-3 napig tart, idén már a tizedik napnál járnak. Bár a tornádók nagyrésze hímszúnyog, a raj közepén vannak a nőstények, akikért kemény harc folyik.

Várhatóan augusztus végére tűnnek el végleg a szúnyogfelhő-szörnyek, de jövő nyáron ismét megjelennek - kérdés, hány napra és milyen intenzitással.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.