Állati

Imádja az internet a varjút, aki segített átkelni a süninek az úton - videó

Köztudott, hogy a varjak intelligenciaszintje az 5-7 éves gyerekekével vetekszik, de ez most nem az, aminek látszik.

2022.09.06 07:33ma.hu

Odavan az internet azért a dolmányos varjúért, aki addig noszogatott egy sünit, míg az szerencsésen átment az úton és nem gázolták halálra. Bár a süni első reakciója az volt a járművek közeledte láttán, hogy összegubózott és kitolta tüskéit, de mit sem segít ez rajta egy autó esetében. Ám a hirtelen ott termett varjú addig csipkedte a kis sünit, míg az nagy nehezen sikeresen átjutott a túloldalra.

Bár a tudósok már évekkel ezelőtt megállapították, hogy a varjak olyan intelligensek, mint a hétéves gyerekek. Intelligenciájuk egyik megnyilvánulása, hogy képesek eszközöket használni, például döfködéshez botokat vagy horgonyokat, amikkel lárvákhoz jutnak.

Mindazonáltal, koránt sincs szó itt önkéntes segítségről, minden bizonnyal a madár meg akarta dézsmálni a kisállatot, mert azt hitte, hogy sebesült. Végül is összességében a süni járt jól.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.