Büdös volt a különös koktél

Alkohol folyt a csapokból egy indiai lakóházban

Csaknem 6 ezer liternyi elkobzott alkoholt földeltek el az érintett lakóház szomszédságában.

2020.02.06 14:42MTI
JOSHY MALIYEKKAL

Sör, brandy és rum keveréke folyt a csapokból a hét elején egy 18 lakásos indiai társasházban, miután egy közeli "alkoholtemető" beszennyezte az ingatlan ívóvízellátását biztosító kutat.

A büdös barna folyadék hétfő reggel kezdett folyni a délnyugat-indiai Kerala állambeli Trisúr egyik lakóházának csapjaiból.

A megdöbbent lakók felvették a kapcsolatot az illetékes szervekkel, és kiderült, hogy az ivóvizüket biztosító kutat maguk a hatóságok szennyezték be, noha véletlenül.

Történt ugyanis, hogy csaknem 6 ezer liternyi elkobzott alkoholt földeltek el az érintett lakóház szomszédságában. A szeszes italok pedig beszivárogtak a talajba, majd abba a kútba, amely a 18 lakásos társasház ivóvízellátását biztosítja.

Szerencsére az erős szag és a fura szín elrettentette a lakókat attól, hogy beleigyanak a csapvízbe, amely természetesen fürdésre, mosásra és minden egyébre is teljesen alkalmatlan.

"A gyerekek nem tudtak iskolába, a szüleik pedig dolgozni menni" - panaszolta a lakóház tulajdonosa.

A hatóságok rögtön nekiláttak a kút megtisztításának, ám az eljárás valószínűleg egy hónapot vesz majd igénybe, ami azt jelenti, hogy a lakók addig rá vannak utalva a hatóságok által biztosított vízszállítmányokra.

"Naponta nagyjából 5 ezer liter vizet kapunk, de ez nem elég az épületben lakó összes családnak" - jegyezte meg a tulaj, hangsúlyozva, hogy a beszennyezett kút volt az elsőszámú vízforrásuk.

Indiában egyébként Kerala államban a legmagasabb az alkoholfogyasztás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.