Elnézést

Lebeszéli egy frissen bemutatott filmről a közönséget egy kínai mozi

Bocsánatot kért utólag nézőitől egy kínai filmszínház, mert a napokban náluk bemutatott hongkongi film szerinte nem érte meg a jegy árát.

2016.02.15 22:23MTI
hirdetés

A lesújtó nyilvános kritikával felérő szokatlan lépésre az északnyugat-kínai Kanszu tartományban szánta rá magát a Pingliang China Film Stellar International Theater az általa "átverésnek" tartott Tu cseng feng jün III (A makaói férfi III.) című akció-vígjáték miatt.

A cég közleményét a kínai Twitterként is emlegetett WeChat mobil üzenetküldő programon juttatták el az előfizetőknek. "Őszintén tanácsoljuk mindenkinek, hogy ne költsön rá pénzt. Érthetetlen számunkra, hogy egy csapat A-kategóriás sztár hogyan azonosulhatott egy ilyen silány ízlésről árulkodó forgatókönyvvel, hogyan süllyedhettek a hongkongi filmek erre a színvonalra" - írták.

A mozi ígéretet tett arra, hogy a kínai holdújév első napjára időzített premier után már csak naponta egyszer vetítik a produkciót.

A filmben számos ismert helyi sztár, köztük Csou Jün-fat, Andy Lau és Jacky Cseung szerepel, a vígjátékot Vong Csing rendezte.

A China Film Stellar International Theater-mozihálózatba tartozó filmszínház - vélhetően a filmforgalmazó fellépésére -, a bíráló posztot egy idő után törölte. A mozilánc elhatárolódott a mozi által megfogalmazott kritikától.

Bár az online értékelések szerint a film a tízes skálán alacsony pontszámokat kapott (az imdb.com portálon 1,1 pontot ért el), A makaói férfi III. a jegyeladásokat tekintve nem áll rosszul. Rendezője, Vong Csing a múlt pénteken mikroblogján a bevételre utalva örömmel közölte: "Öt nap, 600 millió jüan!" (25,1 milliárd forint).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.