Kritika

Habony Árpád kiállítás nyílt a Szépművészeti Múzeum előtt

Ma már olyan lazán lehet több tíz milliós festményeket is kölcsönözni, mint könyvet a könyvtárból.

2016.02.12 17:50ma.hu
Számos hasonló portrét ihletett

Saját képzőművészeti alkotásokkal érkeztek a Szépművészeti Múzeumhoz az Ifjú Demokraták aktivistái péntek délelőtt. Akciójukkal elismerésüket kívánták kifejezni Habony Árpád művészetkedvelő életvitele előtt. Mint az elmúlt napok sajtóhíreiből kiderült, a kormányzati tanácsadó faláról nem a kurvák potyognak, hanem inkább XVIII - XIX. századi műalkodások lógnak rajta.

Mint Miyazaki Jun, az IDE alelnöke elmondta, örömüket fejezik ki amiatt, hogy Magyarország a kultúra területén is jobban teljesít. Hiszen ma már olyan lazán lehet több tíz milliós festményeket is kölcsönözni, mint könyvet a könyvtárból. Javaslata szerint még lehetne jóárasítani a konstrukción, hogy csak egy havi BKV bérlet árába kerüljön a festménykölcsönzés.

Az IDE a Szépművészeti Múzeum elé ragasztott ki néhány Kerényi Imre-díjas alkotást, az ezeket készítő fiatal művészeket pedig instant tagságra javasolja a Magyar Művészeti Akadémiában. Ilyen mű például a "Habony és a nyugdíjasok", az "Ibizai éjszaka", a "Fehér csík", valamint a miniszterelnökről készült portré, a "Bújócska a függöny mögött".

A fiatal alkotók műveiket ingyen és bérmentve felajánlják Habony Árpád számára, egyetlen kikötésük van csupán. Az így megspórolt bérleti díjat kérik, hogy Andy Vajna kaszinóiban játssza el a tanácsadó, ne pedig valami spanyol lebujban. Elvégre fontos, hogy ez az összeg is inkább az új magyar tőkésosztályt erősítse.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.