Vadaspark

Szegedtől kap pingvineket a belgrádi állatkert

A belgrádi állatkertet 1936-ban alapították, a második világháború alatt azonban kétszer is bombatalálat érte, és szinte az összes állat elpusztult.

2015.10.13 11:22MTI
Forrás: Youtube

Hamarosan pingvinkifutó nyílik a belgrádi állatkertben, a pingvineket pedig a szegedi Vadasparktól kapja a szerb főváros - számolt be róla a Politika című belgrádi napilap kedden.

A pingvinek számára kialakítandó héthektáros terület mellett felújítják a nagy testű ragadozómadarak röpdéjét is, amely használaton kívül állt már hosszabb ideje.

A belgrádi állatkertet 1936-ban alapították, a második világháború alatt azonban kétszer is bombatalálat érte, és szinte az összes állat elpusztult, jelenleg az intézmény körülbelül kétszáz állatfajt tud bemutatni mintegy 700 hektáron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.