Zsűritagként

Visszatérhetett a Miss America színpadára a lemondatott első fekete győztes

A számos filmben és sorozatban szerepet kapott Vanessa Williams 1988-ban debütált a zeneiparban. Azóta 7 millió lemezt adott el és számos toplistán szerepelt.

2015.09.15 08:12MTI

Zsűritagként térhetett vissza a Miss America színpadára Vanessa Williams énekes-színésznő, aki 1983-ben az első afroamerikaiként lett a szépségverseny győztese, de le kellett mondania címéről, mert egy magazin meztelen fotókat közölt róla - közölte híroldalán hétfőn a CNN televízió.

Sam Haskell, a Miss America vezérigazgatója a színpadon bocsánatot kért Williamstől és anyjától az elbánás miatt, amelyben a show korábbi irányítói részesítették őket, miután a Penthouse magazinban - a beleegyezése nélkül - olyan meztelen képek jelentek meg a szépségkirálynőről, amelyek még a verseny előtt készültek. Vanessa Williams 10 havi "uralkodás" után, 1984 júliusában lemondásra kényszerült.

Az egykori szépségkirálynő az ABC televízió hétfő reggeli műsorában egyebek között arról beszélt, mennyire kiábrándítja az, amikor a mai hírességek a hasonló, gyakran mesterségesen előidézett incidenseket a karrierjük egyengetésére használják fel.

A számos filmben és sorozatban szerepet kapott Vanessa Williams 1988-ban debütált a zeneiparban. Azóta 7 millió lemezt adott el és számos toplistán szerepelt, különböző műfajokban. A Pocahontas című Disney-rajzfilm általa előadott, platinalemezzé vált Colors of the Wind betétdalát Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjjal jutalmazták. Az énekesnőt négyszer jelölték Emmy-, 17-szer Grammy-, egyszer pedig Tony-díjra. Hét alkalommal vehette át Nemzeti Szövetség a Színes Bőrűek Felemelkedéséért (NAACP) imidzsdíját.

A Miss America 2016 címet vasárnap a 21 éves, Georgia állambeli Betty Cantrell nyerte el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.