Barbár

Kutyakölykökben csempészett heroint egy venezuelai állatorvos

Három kiskutyába három kiló heroint kapszulázott be.

2015.06.23 18:00MTI

Egy régóta körözött venezuelai állatorvost tartóztattak le a rendőrök az északnyugat-spanyolországi Santa Comba településen, akit azzal gyanúsítanak, hogy kutyakölykökben csempészett heroint Kolumbiából az Egyesült Államokba - közölték a hatóságok kedden.

Witthaya Phonsawat/freedigitalphotos

A férfi ellen 2005-ben indult nyomozás, amikor a kolumbiai Medellín városában lévő klinikáján, három kutyakölyökben összesen három kiló heroint találtak a rendőrök. A folyékony halmazállapotú drogot implantátumokba rejtették, ezeket ültették be az állatok testébe.

A 33 éves állatorvos ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, 2013 decemberében a spanyol rendőrök kerítették kézre. Az Egyesült Államok kérte a kiadatását, ám a spanyol hatóságok döntéséig a férfi szabad lábon védekezhetett. Ez kihasználva megszökött és egészen mostanáig bujkált.

A hatóság szerint a venezuelai állatorvos egy drogcsempész hálózat tagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.