Mozi

Kenneth Branagh Shakespeare és Disney után kultkrimit rendezne

Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című krimijének rendezéséről tárgyal Kenneth Branagh brit színész-rendező a 20th Century Fox filmstúdióval.

2015.06.16 20:50MTI

Branagh a tavasszal bemutatott Hamupipőke című kasszasiker után kapott ajánlatot a stúdiótól - értesült a The Wrap.com mozis portál. A mesefilm eddig világszerte több mint 500 millió dolláros bevételt hozott a Disney filmstúdiónak.

A Christie-feldolgozás producere Ridley Scott, Simon Kinberg és Mark Gordon lesz. Az 1934-ben megjelent detektívsztori forgatókönyvét Michael Green írja, aki az új Szárnyas fejvadász forgatókönyvét is jegyzi.

A regényben Hercule Poirot nyomoz a híres Orient expresszen meggyilkolt dúsgazdag amerikai ügyében. Ha Branagh vállalja a rendezést, ő és producerei biztos válogatott szereplőgárdát állítanak össze.

Az 1974-es filmváltozatban Poirot-t Albert Finney alakította, de Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Jacqueline Bisset, Sean Connery, John Gielgud, Anthony Perkins, Vanessa Redgrave és Michael York is szerepelt a produkcióban. A Sidney Lumet rendezte filmet hat Oscar-díjra jelölték, és Bergman a legjobb mellékszereplőként át is vehette a szobrot. 2001-ben tévéfilmet is forgattak a krimiből.

Egy sor Shakespeare-adaptáció után Branagh a populárisabb produkciók felé is nyitott: egyebek mellett forgatott a Wild Wild West - Vadiúj vadnyugat című westervígjátékban, a Jack Ryan: Árnyékügynök című akciófilmben és a Disneynek megrendezte a Hamupipőkét.

A színész számára azonban Shakespeare marad az örök szerelem, színházi társulata a Téli mesével kezdi bemutatkozó évadát ősszel Londonban a Garrick színházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.