Madame Tussauds

Először került transznemű viaszmás a világhírű panoptikumba

Első ízben veszi fel gyűjteményébe egy Madame Tussauds-panoptikum egy transznemű személyiség viaszmását.

2015.06.10 11:27MTI
Wikipedia/Tabercil

A San Franciscó-i panoptikum keddi bejelentése szerint Laverne Cox 31 éves transzszexuális amerikai színésznőt éri a megtiszteltetés, hogy első transzneműként bekerülhet egy viaszmúzeumba.

A színésznőként leginkább az Orange Is The New Black című Golden Globe-jelölt vígjátéksorozatból, de mint közéleti személyiség emberi jogi aktivistaként is ismert Cox viaszfiguráját június végén, a helyi melegfesztivál egyik eseményeként leplezik le a kaliforniai nagyvárosban.

Tavaly májusban Cox került fel első transzneműként a Time magazin címlapjára is.

Az Orange Is The New Blackben egy transzszexuális foglyot alakító színésznőt tavaly Emmy-díjra - "tévés Oscarra" - jelölték, elsőként a nemet változtató televíziós személyiségek közül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.