A kedvenc

Tulipánt neveztek el Paul McCartneyról

Egy holland kertész tulipánt nevezett el kedvenc zenészéről Paul McCartneyról, aki a múlt hétvégén adott két teltházas koncertet Amszterdamban.

2015.06.09 19:33MTI
Fotó: Twitter

A tűzvörös színű, a szirmok szélein fehér tulipán nemesítésén húsz éven át dolgozott Jaap Uittenbogard, a hollandiai Lisse-ben működő Érdemes Tulipánkertészek Szövetségének tagja. A növényt a múlt szombati koncert előtt adták át Paul McCartneynak.

"Régi vágyam volt, hogy megajándékozzam legkedvesebb zenészemet egy igazi holland tulipánnal, amelyet én álmodtam meg, és amely ezentúl az ő nevét fogja viselni" - mondta az eseményről a mesterkertész. Uittenbogard szerint a zenész a névadást megpecsételő pohárnyi pezsgő egy részét a növényre locsolta, és egyben megígérte, hogy hazatérve londoni kertjében ültet a virágból. A tulipán színeiben minden benne van, ami fontos az életben, a vörös a szerelmet, a fehér pedig a korlátlan lehetőségeket jelképezi - idézte a kertész Paul McCartney szavait.

A McCartney-tulipán - korlátozott mennyiségben - kereskedelmi forgalomban is kapható lesz, várhatóan a jövő évtől lesz elérhető a boltokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.