Aukció

Tizenkét millió dolláros vörös gyönyörűség

Egy tizenkét millió dollárra (3,3 milliárd forint) becsült McLaren F1 sportautó lesz a sztárja az RM Auctions és a Sotheby's augusztusra meghirdetett kaliforniai árverésének. Videóval!

2015.06.04 18:51MTI

A McClaren mindössze 63 darabot gyártott le a modellből 1992 és 1998 között. Akkoriban egy ilyen autó elkészítése nagyjából három és fél hónapot vett igénybe - idézte fel a The Daily Mail című brit lap internetes kiadása.

A kaliforniai Monterreyben augusztus 13-án árverésre kerülő autóritkaság 1998-ban készült, és a szakértők szerint legkevesebb 12 millió dollárért találhat majd új gazdára. 2013 augusztusában 8,47 millió dollárért cserélt gazdát egy ilyen modell.

A McLaren F1 1998-ban vívta ki a világ leggyorsabb közúti autójának címét, elérve a majdnem 390 kilométeres óránkénti végsebességet.

A szupersportautó híres tulajdonosai közé tartozik Jay Leno, a népszerű The Tonight Show című televíziós műsor egykori házigazdája, Ralph Lauren divattervező, Nick Mason, a Pink Floyd dobosa és a brunei szultán.

Az augusztusi árverésen egy floridai magángyűjtemény további 22 autókülönlegességére, köztük Porsche-, Ferrari-, Lamborghini-, Maserati-, Jaguar- és Bugatti-modellekre licitálhatnak a száguldás szerelmesei. Az aukciótól több mint 65 millió dollár összbevételt várnak.

Breaking News: We're thrilled to announce The Pinnacle Portfolio, a private automobile collection of unprecedented value to be offered RM Sotheby's Monterey auction during a special Thursday sale session. One of the feature cars, the 1998 McLaren F1 was unveiled this morning at @sothebys NYC headquarters and is now on view. Here's a glimpse of it rolling in!

Posted by Sotheby's on 2015. június 3.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.