Rácsok mögött

Állatkertben marad egy emberevő tigris Indiában

A 9 éves gyilkost azzal gyanúsítják, hogy májusban végzett egy 53 éves vadőrrel, 2010-ben egy 23 éves helyi férfival, 2012-ben pedig egy 19 éves fiúval.

2015.05.29 16:31MTI

Egyelőre állatkertben marad egy emberevő tigris Indiában, nem engedik vissza a szabadba - döntött az ország északi részén lévő Rádzsasztán állam bírósága, elutasítva a nagymacska természetbe való visszaengedésére vonatkozó kérelmet.

A kilencéves Ustad egy tigrisszafarijairól híres rádzsasztáni nemzeti parkban élt, mígnem május elején átszállították egy helyi állatkertbe. Őt gyanúsítják ugyanis azzal, hogy májusban végzett egy 53 éves vadőrrel, 2010-ben egy 23 éves helyi férfival, 2012-ben pedig egy 19 éves fiúval. A tigris most az állatkert egy elkerített területén él - adta hírül a BBC News.

Egy helyi állatvédő azonban keresetet nyújtott be az illetékes bírósághoz, azzal érvelve, hogy a tigris bezárása ellentétes az ország vadvédelmi törvényeivel, és "semmilyen tudományos vizsgálatot vagy nyomozást nem folytattak le a támadások körülményeinek kivizsgálására".

A férfi szerint a tigris átköltöztetésének hátterében valójában a helyi turisztikai ipar által gyakorolt nyomás és az attól való félelem húzódik meg, hogy az emberevő ragadozó elijeszti a látogatókat. Mivel a rádzsasztáni bíróság elutasította a férfi kérelmét, az állatvédő a legfelső bírósághoz fordul.

Indiában 2226 tigrist számláltak össze 2014-ben. Az ország ad otthont a világon élő tigrisek 70 százalékának. A nagymacskák számának Indiában tapasztalt növekedésével párhuzamosan azonban folyamatosan csökken az állatok élőhelye, aminek következtében egyre gyakoribbak a találkozások az emberek és a tigrisek között. Évente több mint hatvan emberrel végeznek a ragadozók Indiában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.