Sok kritika érte már a sanghaji állatkertet

A látogatók felelőtlensége miatt pusztultak el a szarvasok

A látogatók által bedobott ételek és az általuk hátrahagyott szemét elfogyasztása után pusztult el három szarvas a sanghaji állatkertben, melyet állatai tartási körülménye miatt korábban is számos kritika ért már.

2015.05.27 12:46MTI

Az állatok az elmúlt három héten egymás után hulltak el betegség vagy külső sérelem jele nélkül. Pusztulásuk okára a boncolást követően derült fény, ekkor ugyanis mindhárom tetem gyomrában jelentős mennyiségű ehetetlen anyagot találtak az állatorvosok: nagyjából hat kiló szemetet, műanyag fóliába csomagolt és azzal együtt lenyelt ételt, de még törölközőket is.

A Shanghai Daily napilapnak nyilatkozó állatkerti hivatalnok, Pan Hsziu-vej úgy fogalmazott: az állatoknak valószínűleg komoly fájdalmakat kellett elszenvedniük utolsó napjaikban.

Pan elmondta, mindhárom szarvas nyitott zöld területet is magában foglaló ketrecben élt, ahová a látogatók a tiltás ellenére is viszonylag könnyen bedobálhatták az állatoknak szánt ételt és a hátrahagyott szemetet.

Az állatkert látogatóit az ott dolgozók nyilatkozatai szerint a létesítmény évek óta próbálja kulturált viselkedésre nevelni, ám a példa is azt mutatja, az erőfeszítések többnyire hiábavalóak.

Az elmúlt kilenc évben 19 állat pusztult el valamilyen idegen tárgy elfogyasztása következtében, s a látogatókat minden évben kampányokkal próbálják meg szemétgyűjtésre és a környezet védelmére ösztönözni.

A probléma az ország más városaiban is jelentkezik: tavaly Hsziamenben szintén egy szarvas pusztult el négy kiló műanyag elfogyasztása miatt, két éve a látogatók a sencseni állatkertben dobáltak halálra krokodilokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.