Rémálom

Negyvenkét év kóma után meghalt a megerőszakolt indiai nővér

Aruna Sanbaugot 1973 novemberében megerőszakolt és kutyalánccal fojtogatott egy kórházi takarító, a nő azóta vegetatív állapotban volt.

2015.05.18 15:14MTI

Az ápolónő esete nagy vitát kavart Indiában az eutanáziatörvényről, amikor egy helyi ügyvéd azzal a felhívással fordult az illetékes bíróságokhoz, hogy hagyjanak fel a nővér szondán keresztüli táplálásával, megszabadítva további szenvedéseitől. Pinki Virani még könyvet is írt Sanbaugról.

Az ügyet nem támogatták az ápolónő kórházi nővértársai, akik több mint négy évtizeden keresztül gondozták az intézményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.