Átlátszó labirintusban is könnyű eltévedni

Puskás Peti: "fiatalon könnyű letérni a helyes útról"

Van úgy, hogy az ember látja, merre kellene menni, mégis eltéved: nem mindegy, hogy amikor döntéshelyzet elé kerülünk, mit választunk. Puskás Peti bevallotta, fiatalabb korában nem mindig a jó utat választotta.

2015.05.13 22:00ma.hu
Fotó: Redlemon

Átlátszó Labirintust állított fel a diákújságírók sajtófesztiválján az egyik hazai mobilszolgáltató, immáron másodszor nyílt lehetőségük a látogatóknak kipróbálni egy játékos, interaktív installációt, amelyben az útelágazásoknál kvízkérdésekre válaszolva lehet továbbhaladni. Csak az találhatott ki az útvesztőből, aki tisztességes, aki nem, az eltévedt – épp úgy, mint a való életben.

Puskás Peti is ellátogatott az eseményre: a Biebers frontembere természetesen kijutott a labirintusból. „Nagyon fontosnak tartom, hogy a fiatalok tudják, értsék, ők fogják majd megváltoztatni és jobbá tenni Magyarországot. A Labirintusban egyszerű példákon keresztül hívják fel a figyelmet arra, hogy mi a helyes és mi nem, olyan hétköznapi helyzetekkel, amelyek bárkivel megtörténhetnek. Különösen lényeges, hogy a fiatal újságírók tisztában legyenek az etikus újságírás alapjaival, hiszen övék a jövő” – magyarázta Puskás Peti, aki azt is hozzátette, fiatalabb korában előfordult, hogy ő is rossz döntést hozott.

Kamasz koromban vigyáztam egy gyerekre és elvittem egy helyre, ahol különböző videojátékokat lehetett kipróbálni. A srácok dobálták be a százasokat, én pedig igyekeztem úgy alakítani a dolgokat, hogy az ő pénzükön én is a lehető legtöbbet játszhassak. Utána borzasztóan éreztem magam, hogy átejtettem a kicsiket. Most már természetesen nem tennék ilyet, de fiatal korban könnyen megbotlik az ember. Ezért is tartom jónak a az átlátszó labirintust, amiben a mobilcég mellett a Transparency International is szerepet vállalt” – árulta el a zenész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.