94 évesen diplomázott - de megcsinálta!

Nem kapkodta el: 75 év után végre befejezte az egyetemet

Jó munkához idő kell - tartja a régi mondás, és ha ez igaz, akkor Anthony Brutto kiváló eredménnyel zárhatta az egyetemet, amit nem kevesebb mint 75 évvel a beiratkozás után fejezett be.

2015.05.13 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

A 94 éves Anthony Brutto alighanem a Nyugat-Virginiai Egyetem történetének legöregebb végzős diákja lesz, amikor vasárnap átveszi a dipomáját - és nemcsak a kora miatt számít rangidősnek, de a diákévek tekintetében is. A férfi ugyanis 1939-ben iratkozott be az egyetemre, amikor a tandíj még csak 50 dollár volt egy évre. Három évvel később, 1942-ben besorozták őt katonának, a légierőnél kellett szolgálatot teljesítenie egészen a második világháború végéig.

Leszerelése után, 1946-ban újra beiratkozott az iskolába, de ismét nem tudta befejezni a tanulmányait, mert beteg felesége mellett maradt, hogy ápolja az asszonyt. Az évek közben csak teltek, végül Bruttónak idén sikerült teljesítenie az utolsó vizsgát is, úgyhogy most már tényleg semmi akadálya annak, hogy átvehesse az alapszintű diplomáját. A további tervekről szólva tréfásan megjegyezte: lehet, hogy most egy kis szünetet tart, de aztán folytatja a tanulást és megszerzi a mester fokozatot is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.