Egy évig tagadta a gyilkosságot

Beismerte: alsónadrággal gyilkolta meg mostohaapját

Egy éven keresztül kitartóan tagadta a gyilkosság vádját és véletlen balesetnek próbálta beállítani a tragédiát a férfi, ám most megtört és bevallotta: tényleg az "atomi meglepetés" okozta a mostohaapja halálát.

2015.05.13 12:00ma.hu
Az elkövető: Brad Davis (Fotó: Pottawatomie Megyei Seriffhivatal)

Több mint egy évnyi makacs tagadás után beismerte a gyilkosságot Brad Lee Davis, aki 2013 karácsonya előtt néhány nappal fojtotta meg a mostohaapját az áldozat saját alsónadrágjával. Az internetes körökben "atomic wedgie" néven emlegetett "tréfa" lényege eredetileg annyi, hogy valaki váratlanul felrántja a célszemély alsónadrágját hátulról, és a homlokára húzza, afféle fejfedőként - persze az áldozatnak ez korántsem vicces, a megfeszülő alsónemű pokoli kínokat tud okozni. Az 58 éves Denver St. Clair számára viszont nem fájdalmas, hanem halálos volt a "vicc", miután felesége 33 éves fia nem állt meg a homloknál, hanem a férfi torkáig húzta az alsónadrágot, amelynek a gumija úgy rászorult a nyakra, hogy St. Clair megfulladt.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a szoba fel volt dúlva, mintha verekedés előzte volna meg a tragédiát, a helyszínelők szerint azonban utólag dobált szét mindent a gyilkossággal vádolt Davis és az édesanyja. A vádlott azt mondta, eredetileg csak leütötte a mostohaapját és amikor ő ájultan zuhant a földre, akkor húzta a fejére az alsónadrágot. A két férfi között az akkori vallomások szerint anyagi okok miatt robbant ki a halálos vita.

Az oklahomai rendőrség szerint azonban a hétfői bírósági meghallgatáson Davis bűnösnek vallotta magát mostohaapja szándékos megölésében, és az indítékot illetően is egészen más történet rajzolódott ki a korábban elmondottakkal ellentétben. Davis elárulta, hogy a későbbi áldozata rendszeresen belekötött az anyjába, a nő kétszer is megpróbált elválni, először 2004-ben, majd 2010-ben, de végül minden maradt a régiben. Utoljára viszont St. Clair döntött úgy, hogy válni akar, a keresetet négy hónappal a halála előtt adta be.

A végzetessé fajuló veszekedés akkor robbant ki a két férfi közt, amikor 2013. december 21-én St. Clair azt mondta a feleségére, hogy értéktelen ember. Ezért ütötte le a vádlott a mostohaapját, aki valóban elájult, a nyaka köré szoruló alsónadrágot pedig emiatt nem tudta levenni magáról - derült ki a bíróságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.