Normális?!

Kapaszkodjon: egyéves gyermekét cigizteti az anya

Nehéz eldönteni, hogy a döbbenetünk vagy a felháborodásunk nagyobb-e, amikor meglátjuk a spanyol nő gyermekéről készült fotót: nem elég, hogy cigi van a kicsi szájában, de azt pont az anyja fogja!

2015.05.13 08:00ma.hu
Fotó: Instagram/laperlirrojah_delbarriooh

Láttunk már dohányzó óvodásokat, és már az is kiverte a biztosítékot világszerte, de egy spanyol nő most felül tudta múlni a legvadabb eseteket is: az alig több mint egyéves gyermekét fotózta le, miközben a saját kezével tartotta a gyermek szájában a parázsló cigarettát. Az Instagramra feltöltött kép alatt az alábbi szöveg olvasható: "Már egyéves kora óta dohányzik, szeretlek, kicsikém, te vagy az én kiba*** életem!"

A kép néhány hete került fel a világhálóra, és bár a 18 éves, magát lapelirrojah_delbarriooh néven regisztrált lány azóta már törölte a fotót, csak a saját bulizós képei láthatók az oldalán, mégis a cigiztetett gyermek több mint 36 ezer hozzászólást generált. A spanyol gyermekorvosok egyesületének elnöke, Antonio Nieto a kép láttán úgy fogalmazott: a rendőrség alighanem ezt gyermekbántalmazásként fogja értékelni, de hihetetlen az egész történet.

"A dohány alapvetően rosszabb a heroinnál is, főleg egy kisbabának, akinek a tüdeje még fejlődésben van" - magyarázta Nieto, emlékeztetve arra a statisztikai tényre, hogy azok a gyermekek, akik passzív dohányzásnak vannak kitéve, tehát például a lakáson belül dohányzó szülőkkel élnek, azoknál nagyobb valószínűséggel alakulnak ki tüdőbetegségek, legfőképp asztma vagy krónikus bronchitis.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.