Vigasztalhatatlan a kirabolt nő

Bocsánatkérő tolvaj: "anyámnak kellett születésnapi ajándékba"

Megszólalt a lelkiismerete a tolvajnak, miután ellopott egy kertből egy madárfürdetőt: visszament és egy kartonlapra írt üzenetben kért bocsánatot a tulajdonostól, akit persze ez cseppet sem vigasztal.

2015.05.13 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Tina Phillips (Képünk illusztráció!)

Ki mondta, hogy a tolvajoknak nincs lelkiismeretük? Sőt, néha különösen nagy szívük van - csak kár, hogy nem mindenkivel szemben. A newcastle-i enyveskezű például nagyon szereti az anyját, tulajdonképp miatta fújta meg egy 82 éves özvegyasszony kertjéből a madárfürdetőt, amiért ráadásul utólag még bocsánatot is kért. Igaz, ettől még az ellopott kerti dísz nem került meg, úgyhogy a rendőrség még mindig keresi a tolvajt.

Az özvegy még a múlt hónapban jelentette be a rendőrségen, hogy egyik napról a másikra már csak a hűlt helyét találta a hamuszínű, Pompeiiből származó kőből faragott fürdetőnek. A tárgynak ráadásul sokkal nagyobb volt az eszmei értéke a számára, mint a pénzben kifejezhető ára: még a férjétől kapta 25 évvel ezelőtt, akivel 53 évig voltak házasok. Azóta is mindig rá emlékezett, valahányszor a sekély tálkában pancsoló madarakat figyelte, és sokszor órákig el tudta nézni a játszadozó kis teremtményeket.

Így hát soványka vigaszt jelent az, hogy később a tolvaj visszatért, és egy darab kartonpapírra írt üzenetben kért bocsánatot a lopásért - amire egyúttal magyarázatot is adott. "Anyámnak születésnapja van, és én nagyon rossz helyzetben vagyok. Nem engedhettem meg magamnak a születésnapi ajándékot, és maga el sem tudja képzelni, ez mennyire rossz. A legmélyebb sajnálatomat fejezem ki emiatt, sajnálom" - írta az ismeretlen, és azzal zárta a levelet, hogy ígéretet tett: amint egy kicsit rendbe jönnek az anyagi dolgai, pótolja az ellopott fürdetőt. Csakhogy a fentebb már részletezett okok miatt a meg nem nevezett özvegy nem csupán egy madárfürdetőre vágyik, hanem pontosan azt az egyet szeretné visszakapni, amit a férjétől kapott.

"Megértem, hogy ennek az embernek annyira fontos az édesanyja, hogy ajándékot ad neki a születésnapjára. Amit nem értek, az a sokkoló és mérhetetlen csalódottság, amit a nő érezne, ha tudná, hogy a fia tolvajjá vált, hogy neki örömöt okozzon" - magyarázta az idős nő. "Tegnap is jött egy örvös galambpár, akik mindennap ellátogattak ide, és most csak ültek a kerítés előtt álló üres helyen több mint egy órán át" - panaszolta.

A rendőrség most abban bízik, hogy hátha a szülinapos nő, vagy valamelyik ismerőse rájön, hogy az ajándékba kapott madárfürdető nem a legtisztességesebb úton került hozzá és az özvegy visszakaphatja a számára különleges emlékeket is tartogató díszt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.