Nem is sejtette, mi van az orrában

44 éve szenvedett az orrdugulástól - most derült ki, miért!

Már el is felejtette a gyerekkori csínytevést a férfi, és sose firtatta annak az okát, miért érzi mindig bedugulva az orrát és mitől tüsszög szinte megállás nélkül, amióta csak az eszét tudja. A rejtélyre csak most derült fény.

2015.05.12 20:00ma.hu

44 éve küszködött a szűnni nem akaró orrdugulástól, a következő néhány évtizedben viszont Steve Eastonnak azzal a tudattal kell megbirkóznia, hogy mekkora balek volt, legalábbis most nagyon annak érzi magát. Az 51 éves férfi egy óriási tüsszentés után - amekkorára bő négy évtizede nem volt példa - jött csak rá, mi okozta a folyamatos panaszait. Easton gyakorta szenvedett náthás tünetektől, sokszor fájt a feje és azt hitte, allergiája is van. Ám most egy csapásra elmúlt minden, amikor a probléma okozója kipottyant az orrából.

Egy műanyag játék apró darabja volt a bűnös, amit 1970-ben sikerült óvatlanul beletolnia az orrába. 7 éves volt akkor, az apja, a most 77 éves Pat Easton pedig rögtön elrohant vele a kórházba, amikor felfedezte, hogy a dartpisztoly egyik töltényéről hiányzik a tapadókorong. Az angliai Camberleyben élő Steve már nem is emlékezett az esetre, édesanyja idézte fel most, amikor a felnőtt férfi csodálkozva mesélte el, mit tüsszentett ki. "Óh, igen, kórházban voltunk, mikor hétéves voltál, mert azt hittük, beszippantottál egy játékdarabot" - mondta neki az anyja.

Az orvosok sokáig keresgélték a gumidarabkát, de sehogy se találták, így végül arra a megállapításra jutottak, hogy valószínűleg máshol veszhetett el a kis játékalkatrész, és a szülők hazatértek a kisfiúval. Aztán nemrég egy óriási tüsszentés megoldotta a több évtizedes rejtélyt. "Fogalmam sem volt, hogy olyan hosszú ideje az orromban volt. Most sem érzek különbséget. Kíváncsi vagyok, van-e még valami odabent" - jegyezte meg tréfálkozva Steve Easton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.