Álmában repülhetett a szájába a lárva

Émelyítő: kérészlárvát köhögött fel, az irritálta a torkát

Amikor rátört a köhögés, azt hitte, teljesen szokványos, sűrű váladék ingerli a torkát. Nem az volt: a férfi döbbenten vette észre, hogy a felköhögött "valami" még mozog.

2015.05.12 10:19ma.hu
Fotó: Facebook

Bárkivel előfordulhat, hogy valami lerakódás keletkezik a torkán, ami annyira irritálja, hogy végül sűrű, nyálkás váladékként szakad fel az anyag. Az 52 éves Phil Lyndon is azt gondolta, valami ilyesmiről van szó, amikor rátört egy köhögési roham, és amikor érezte, hogy itt bizony lesz mit kiköpnie, már ment is a vécé felé. Pár másodperccel később azonban döbbenten látta, hogy ami kijött belőle, az még néhány utolsó vonagló mozdulatot tett, mintha élne. Nem sokáig: a lény akkor már a haláltusáját vívta, miután a köhögés erejétől leszakadt a feje, de a szakértők most úgy vélik, egy tiszavirág lárvája fészkelhette be magát a grafikai tervező torkába.

"Egy ideje már egyre rosszabbodó köhögésem volt, ezért múlt csütörtökön elmentem az orvoshoz. Antibiotikumot kaptam, ami péntek reggelre hatott, gondoltam, egy adag slejmet köhögök fel a WC-be. Aztán egy kicsit közelebb hajoltam, mert láttam, hogy valami barna van ott és vonaglik. Nem tudtam elhinni, amit láttam" - mesélte az angliai Ealingben élő férfi a getwestlondon.co.uk című brit hírportálnak. Mire sikerült kihalásznia a furcsa lényt, addigra az már elpusztult, de az iPadjével a férfi készített egy fotót róla és azt feltöltötte egy rovarokkal foglalkozó Facebook-csoportba.

"Amikor ráközelítettem a képre, világosan láttam, hogy ez valamilyen bogár vagy rovar" - mondta. Érthető módon azonnal visszarohant a háziorvoshoz, aki beutalta a trópusi betegségek osztályára a kórházba. Szerencsére a részletes vizsgálatok során kiderült, hogy nincs további élősködő a szervezetében, ráadásul nem is egy ronda trópusi lény által okozott fertőzésről van szó, egész egyszerűen egy kérész lárváját nyelhette le a Brent folyó közelében élő férfi - egy rovarszakértő szerint ez akár alvás közben is előfordulhat. Ezután a nedves környezetben a lárva elkezd kifejlődni és szabadulni próbált volna, de már nem tudott élve kijutni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.