Alien vagy csak múmia az UFO-nak látszó lény?

A fél világot hülyére vették a roswelli alien-fényképekkel?!

Még egy hét sem telt el azóta, hogy a fél világ izgatottan figyelt néhány elmosódott fényképet, amelyeken állítólag régóta titkolt ufók láthatók. Persze a szkeptikusok sem maradtak adósak a válasszal.

2015.05.11 18:00ma.hu
Fotó: YouTube

Május első hetében néhány ufókutató azt állította, hogy szenzációs felfedezést tettek mintegy 60 évvel azután, hogy titokzatos repülő tárgy zuhant le az új-mexikói Roswell közelében és állítólag négy földönkívüli testet találtak a becsapódás helyszínén. A hivatalos szervek természetesen bősz tagadásba kezdtek, néhány nappal később bejelentették, hogy csak egy meteorológiai léggömb zuhant le, ám a legenda 1947. július 8. óta töretlenül tartja magát, és az UFO-hívők mindmáig meg vannak győződve róla, hogy valóban alieneket talált a hadsereg arrafelé, a tetemeket pedig az ugyancsak rejtélyektől övezett 51-es körzetbe szállították.

Ezt a legendát lovagolta meg néhány UFO-rajongó a múlt héten, amikor bemutattak egy meglehetősen homályos dia-sorozatot, a képeken egy egészen alacsony lény összeaszalódott teste látható, aránytalanul nagy fejjel, amint egy üvegvitrinben fekszik. Természetesen a régi vita ismét kiújult az alien-elmélet hívei és tagadói között, és egymás után vették át a világ legnagyobb sajtóorgánumai a fotósorozat egyes elemeit, mondván, végre megdönthetetlen bizonyítékot találtak az idegenek tragédiába fulladt látogatására.

Csakhogy a megdönthetetlenség ezúttal is kérészéletűnek bizonyult, néhány szkeptikus ugyanis elővette az intelligens Deblur nevű képfeldolgozó programot, amely addig finomított az egyes részleteken, míg sikerült láthatóvá tennie a rejtélyes lény lábánál lévő papírlap tartalmát. Az élesített kép tanúsága szerint az "alien" valójában nem más, mint egy 2 éves kisfiú mumifikálódott holtteste, kicsivel lejjebb pedig az is kivehető, hogy a lelet a San Francisco-i múzeumban látható. Persze ahogy az várható, az ufóhívők egyik vezéralakja, Jaime Maussan továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a fura test nem lehet múmia, és még mindig sokan inkább neki hisznek, mintsem az elmélet ellenzőinek.

Az igazságot mi magunk sem tudjuk - nem is tisztünk - eldönteni, egyvalamiben viszont biztosak lehetünk: ez a kérdés még jó néhány évig találgatásokra fog okot adni.

A Deblur által kiélesített kép


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.