"Biztos voltam benne, hogy meghalok"

Saját anyateje mentette meg a futónőt a haláltól

Egy futóverseny egyik elágazásánál rossz irányba fordult a nő, és mire rájött, hogy eltévedt, már túl messze járt. Ráadásul rá is esteledett, és ő egyre inkább úgy érezte, nem éli túl az éjszakát.

2015.05.11 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Jomphong (Képünk illusztráció!)

Csak egy átlagos, a rutinos futóknak meg se kottyanó 20 kilométeres táv lefutásának indult a verseny, de néhány órával később Susan O'Brien már nem a győzelemért, hanem az életben maradásért küzdött. A 29 éves nő az új-zélandi Wellington közelében vett részt egy tájfutó versenyen, ám amikor egy erdőn kellett keresztülfutnia, egy ponton elvétette az irányt és rossz felé fordult. Mire rájött, hogy nem jó helyen jár, már nemcsak messze járt az eredeti útvonaltól, de ahhoz is túl késő volt, hogy biztonságosan visszatérjen egy azonosítható helyre.

"Biztos voltam benne, hogy meg fogok halni éjszaka" - mondta a rémisztő kaland után a nő, akit otthon a férje és 2 éves kisfia mellett a 8 hónapos kislánya is várt, egyre nagyobb félelemmel a fenyegető tragédia miatt. A hétvégi verseny estéjén azon a környéken igencsak zordra fordult az időjárás, O'Brienen pedig nem volt más, csak egy könnyű futóruha, ami a versenyzéshez ugyan kiváló, de arra teljességgel alkalmatlan, hogy a metsző szélben melegen tartsa a viselőjét. A másik nagy problémát az jelentette, hogy a nőnél nem volt sem enni-, sem innivaló, pedig a futás miatt a szervezetének még a szokottnál is jobban szüksége lett volna arra, hogy valamiből pótolja az elveszett energiát - és nem mellesleg étel híján a melegen tartás is komoly nehézségekbe ütközött.

O'Brien mégis túlélte, és szentül hisz benne, hogy ezt nagyrészben a saját anyatejének köszönheti. A kislányát még mindig szoptató anyuka az éjszaka folyamán a lefejt tejet kortyolgatta, ami tulajdonképp tömény vitamin- és energiabomba, a hideg szél ellen pedig úgy próbált védekezni, hogy begubózott egy odúba és ott folyamatosan szórta magára az avart. Amikor valami emberi hangot hallott, újra meg újra kibújt a rejtekéből és hangosan kiabált, végül egy helikopterről látták meg a kétségbeesetten integető nőt. Hétfőn délelőtt találtak rá az Orongorongo folyó közelében, nem messze onnan, ahol egy másik futó előző nap még látta őt.

A futónő megrendülten találkozott férjével, Daniellel, a 2 éves fiával, Jaydennel és a 8 hónapos kislányával, Meishával, mielőtt elvitték őt kórházba kivizsgálásra. Ám még mielőtt gondos ápolók vették volna szárnyaik alá az elcsigázott nőt, ő félretette a saját megpróbáltatásai miatt érzett fáradtságát és első dolga volt, hogy megszoptassa a kislányát - jelentette a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.