Ezt még a gazdája sem hitte volna

Nagy kaliberű kutya: 23 éles lőszert falt be

Gazdája már nem lepődött meg, amikor egy-egy zokninak, apróbb mágneseknek, esetleg üveggolyóknak veszett nyoma, ám a Benno nevű kutya ezúttal nagy kaliberre váltott: puskatöltényeket evett meg.

2015.05.09 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/jiggoja (Képünk illusztráció!)

Bár saját magától ritkán szokott felrobbanni egy-egy éles lőszer, azért a lehetőséget nem lehet teljességgel kizárni, így nem csoda, ha még az állatorvos is nagy-nagy óvatossággal fogott a műtétbe, amelynek során nem kevesebb mint 23 töltényt távolított el egy kutya emésztőrendszeréből. Benno, a 4 éves belga juhász gazdája, az arkansasi Larry Brassfield elmondta, hogy az eb nem válogatós, evett már zoknit, mágnest és üveggolyót is, de eszébe sem jutott, hogy az ágya alatt tartott lőszerek veszélyben vannak a kutya miatt.

Naivitása veszélyes helyzetet teremtett: Benno hirtelen hányni kezdett, és amikor négy töltény jött ki belőle, Brassfield és felesége rájött, ennek fele se tréfa, a kutyát állatorvoshoz kell vinni. Az All Creatures Állatkórház orvosa, Sarah Sexton további 17 lőszert operált ki Benno gyomrából, az utolsó kettőtől pedig, ami nem jutott túl a nyelőcsövén, a kutya "természetes úton" szabadult meg.

A gazda elhatározta, hogy ezentúl nem hagyja a lőszereket a falánk eb által elérhető helyen, de már egyáltalán nem biztos abban, hogy Benno beéri a kutyaeledellel. "Csinálhatsz bababiztos házat, de úgy vélem, lehetetlen Benno-biztosra alakítani egy otthont. Istenemre mondom, megpróbáltuk, de nem sikerült" - jegyezte meg Brassfield. És hogy mi a tanulság? Nemcsak Amerikában vannak ilyen ebek, ezért ha nem is tart otthon lőszereket, azért nem árt átgondolni, milyen veszélyes dolgokhoz férhet hozzá a házikedvenc, és azokat minél biztonságosabb helyre elzárni előle!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.