Croisettte

Ötmilliárd forint értékű ékszert raboltak el egy Cannes-i ékszerüzletből

Négy fegyveres hajtotta végre a támadást a Croisette sétányon álló luxusüzlet ellen, majd nagy mennyiségű ékszerrel és órával elmenekültek. A rablás öt-tíz percig tarthatott a beszámoló szerint.

2015.05.07 22:00MTI

Tizenhét és fél millió euró (több mint ötmilliárd forint) értékű zsákmánnyal távoztak rablók egy Cartier ékszerboltból a dél-franciaországi Cannes-ban - közölte csütörtökön a nyomozást ismerő egyik forrás.

Négy fegyveres hajtotta végre a támadást a Croisette sétányon álló luxusüzlet ellen, majd nagy mennyiségű ékszerrel és órával elmenekültek. A rablás öt-tíz percig tarthatott a beszámoló szerint.

Egy öregember maszkját viselő géppisztolyos férfi hatolt be először a boltba, majd két másik követte, negyedik társuk pedig odakint figyelt. A Mercedesre, amellyel kereket oldottak, teljesen kiégve találtak rá a rendőrök.

A híres Croisette-en hetven nemzetközi luxusmárka üzletei sorakoznak mintegy 800 méteren a tengerparton, ékszer-, bőrdíszmű- és ruhaneműboltok. A keddi rablást nyolc nappal a cannes-i filmfesztivál kezdete előtt követték el - a fesztivál minden évben jelentős rendőri készültség közepette zajlik le, megelőzni próbálván az ehhez hasonló bűncselekményeket.

A 2013-as fesztivál idején a Chopard luxuscég egy-másfél millió euró értékűre becsült ékszerét vitték el a mostani rablás helyszínével szemközt álló híres Carlton szálloda egyik szobaszéfjéből. A szoba bérlője a cég munkatársnője volt, akinél a vörös szőnyeges bevonulásokon a filmsztárok által viselt ékszerek voltak.

2013 júliusának végén százmillió euró értékben raboltak el ékszert ugyancsak a Carltonból. Az ismeretlen tettes az izraeli Leviev ékszerház kiállításáról vitt el egy ékszerekkel teli táskát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.