Népszavazás döntött, mégis megváltoztatják

Nem győznek bocsánatot kérni: Charlotte lett a kismajom

Több mint egy hónapon keresztül lehetett szavazni az interneten keresztül, most mégis másik nevet kap egy japán állatkert újszülött kismajma, mondván: hogy nézne ki, hogy úgy nevezzék, mint a brit hercegnőt?!

2015.05.07 14:00ma.hu
Makákó (Fotó: freedigitalphotos.net/ponsulak - Képünk illusztráció!)

Nem győz bocsánatot kérni a japán Takasakiyama-i Állatkert, miután szerdán bejelentették, hogy a hagyománynak megfelelően az év első majombébijét a nyilvános szavazás alapján fogják elnevezni, és történetesen a befutó most épp a Charlotte név lett. Csakhogy mindez egészen más színezetet kapott azok után, hogy május 2-án, szombaton megszületett a brit trónörökös, Vilmos herceg kislánya, akit a hétfői bejelentés szerint ugyanerre a névre kereszteltek - persze mellette megkapta az Elizabeth és a Diana nevet is, de a hivatalos megszólítása mégiscsak a Charlotte lesz. Márpedig sokan úgy vélik, hogy ezek után több mint illetlenség egy makákókölyköt ugyanígy elnevezni.

A szavazás több mint egy hónapon keresztül zajlott az állatkert honlapján, összesen 59853 szavazat érkezett, közülük a legtöbb kattintást egyértelműen a Charlotte kapta. A névadás ellenzői szerint ha tényleg így fogják emlegetni a majmot, azzal a brit hercegnő iránti tiszteletlenséget fejezik ki. Ugyanakkor mások szerint nem kisebb tiszteletlenség az, hogy a hagyományokat semmibe véve nem a szavazással kiválasztott nevet kapja a kölyök. Az állatkert vezetősége egyelőre nem döntötte el, hogy átnevezi-e a majombébit vagy sem, a hírt pedig egyelőre a tokiói brit nagykövetség nem kommentálta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.