Barátja tartotta fogva a találékony nőt

Pizzarendeléshez kérte extraként a rendőröket a túszul ejtett nő

Internetes pizzarendelésen keresztül hívta a rendőröket egy amerikai nő, akit élettársa fogva tartott otthonában. Az étterem komolyan vette a megjegyzésbe írt üzenetet.

2015.05.06 20:00MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/KEKO64

A rendőrség közlése szerint az áldozatot, Cheryl Treadwayt barátja hétfőn késsel fenyegette, elvette a telefonját, és otthonában fogva tartotta három gyermekével együtt. A nőnek végül sikerült rábeszélnie a férfit, hogy engedje őt pizzát rendelni, okostelefonjával az interneten keresztül leadott rendeléshez pedig azt a megjegyzést fűzte: "Kérem segítsenek. Hívják ki hozzám a 911-et." (A 911 a segélyhívószám az Egyesült Államokban.)

A gyorsétterem dolgozói azt mondták, a nő már sokszor rendelt tőlük, így komolyan vették az üzenetet, és hívták a rendőrséget. A kiérkező rendőröknek Treadway karjában egyik gyerekével nyitott ajtót, majd közölte, hogy késsel felfegyverkezett barátja a házban van két másik gyermekével. A férfi 20 perc rábeszélés után megadta magát a rendőröknek, a két gyermek sértetlenül kiszabadult.

A rendőrségi jelentés szerint a pár hétfőn egész nap veszekedett. A nagy pengéjű késsel fenyegetőző férfi azt sem engedte Treadwaynek, hogy egyedül elmenjen gyerekeiért az iskolába, arra kényszerítette, hogy együtt menjenek. A nő telefonját csak a pizzarendeléshez adta vissza, utána ismét elvette, arra azonban nem számított, hogy a nő a vásárláson keresztül értesíti a rendőrséget.

A 26 éves férfi őrizetben van, 45 ezer dolláros óvadékot szabtak ki rá; június elsején kell megjelennie a bíróság előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.