A gyógyszertárban akarták kirabolni a bácsit

Görbebotjával ártalmatlanította a zsebtolvajt a 95 éves veterán

Nem esett kétségbe a 95 éves veterán, amikor a gyógyszertárban állva megérezte, hogy valaki a farzsebénél matat: felemelte a görbebotját és alaposan eltángálta a zsebtolvajt.

2015.05.06 14:00ma.hu

Kevés könnyebbnek tűnő áldozat van egy 95 éves, botra támaszkodó idős embernél, ám ezúttal a zsebtolvaj alaposan melléfogott, mert Arthur Kamberis nem volt olyan gyámoltalan, mint amilyennek ránézésre látszott. Az amerikai New Hampshire-beli Manchesterben élő férfi annak idején a második világháborút is meglátta, így jókora tapasztalatot szerzett, hogy hogyan lehet leszerelni közelharcban egy rosszfiút. Amikor a legutóbbi szombaton a gyógyszertárban sorban állva megérezte, hogy egy férfi túl közel merészkedett hozzá és már a cipzáras zsebében lévő pénztárcáját markolássza, nem sokat gondolkozott: csak meglendítette a botját és ütött.

Nem is egyszer: alaposan eltángálta a tolvajt, közben egy másik vásárló is az idős férfi segítségére sietett, a támadó pedig pár másodperccel később elmenekült. Az incidensben az idős férfi nem sérült meg, de az épségénél is jobban aggódott a pénztárcájáért, amit szerencsére sikerült megvédenie. "Benne volt a bankkártyám, a jogosítványom, az unokáim képei, és mindenféle egyéb holmi, amik eléggé megviseltek volna, ha ki kell cserélnem" - mondta el a városi tévécsatornának.

A rendőrség a támadót egyelőre körözi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.