Senki sem tudja, hogyan került oda

Rejtély: 4 centis varrótűt szedtek ki a kutya májából

Még a kutya gazdái is csak találgatni tudnak, hogyan kerülhetett egy 4 centis varrótű a kedvencük májába, de amikor elvitték az állatorvoshoz, azt hitték, itt a vég. A fájdalmas nyüszítés hívta fel a figyelmet a bajra.

2015.05.05 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles (Képünk illusztráció!)

Az állatorvos értetlenül állt a láthatóan nagyon szenvedő kutya előtt, a 3 éves nagytestű keveréket a gazdái úgy vitték az orvoshoz, hogy csak annyit tudtak: sír a fájdalomtól, és egy apró göb keletkezett a bőrén. Az angliai Maidenheadben élő Emma Wilding és férje, Gareth már azt hitte, hogy a családtagként szeretett eb számára eljött a vég, az orvos pedig vagy félórán keresztül vizsgálgatta, de egyre reménytelenebbnek tűnt, hogy megtalálja a panaszok okát. Aztán Dr. David Evans utolsó lehetőségként úgy döntött, még csinál egy röntgenfelvételt - és még őt is meglepte az eredmény.

A képen ugyanis egy 4 centis fémdarab tűnt fel az állat májába fúródva, utóbb kiderült, hogy egy közönséges varrótű volt az. "Amikor az állatorvos elmondta, azt hittem, Buddy meg fog halni" - mondta a 48 éves Emma Wilding. "Fogalmam sincs, milyen régóta lehetett ott a tű és hogy hogyan került oda" - tette hozzá. Azt gyanítják, hogy a családi ház kertjében heverhetett egy öreg, rozsdás tű, amibe Buddy egy óvatlan pillanatban beleült vagy belehempergett. Eleinte talán nem is okozott fájdalmat, de ahogy a kutya egyfolytában mozgott, a hegyes fémtárgy egyre mélyebbre fúródhatott, míg végül elérte a máját.

Az állat fájdalmai rendkívül intenzívek voltak, a nagyobbik lány, a 16 éves Georgie eleinte nem is merte elmondani a 10 éves húgának, Frankie-nek, hogy mennyire szenvedett a kutya: "nagy fájdalmai voltak, csak fel-alá járkált és sírt" - mesélte a lányok anyja. A műtét nem volt egyszerű, egy nagyobb vágást kellett ejteni az állat hasán és csak úgy fért hozzá a tűhöz az orvos, aki azt mondta, 10 éves praxisa alatt határozottan a legbizarrabb dolog volt, amivel találkozott. Fogalmam sincs, hogyan történhetett, de biztosan beleült vagy belehempergett a tűbe, ami utat talált a májához" - fogalmazott Evans doktor.

A kutya két nappal az operáció után hazatérhetett a családjához - írta a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.