Először a "dédivel" közölte Katalin és Vilmos

Charlotte Elizabeth Diana - így hívják a kis hercegnőt

Akárcsak a kis hercegnő megszületését, a választott nevet is elsőként a dédnagymamával, II. Erzsébet királynővel közölte Vilmos herceg és Katalin hercegné.

2015.05.04 17:19ma.hu / MTI
Fotó: Twitter/Kensington Royal

A Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta Vilmos herceg és Katalin hercegné szombaton született második gyermeke. A Kensington-palota - a hercegi házaspár londoni rezidenciája - hétfő délután bejelentette, hogy a gyermek hivatalos megszólítása Ő Királyi Fensége, Charlotte, Cambridge hercegnője. Vilmos és Katalin is a Cambridge hercege, illetve hercegnéje címet viseli négy évvel ezelőtt kötött házasságuk óta.

A kislány szombaton reggel 8:34-kor született meg, és már a neme is rejtély volt egészen a megszületéséig - a brit királyi ház hagyományaihoz híven -, de a neve még több találgatásra adott okot. Az angolok különböző összegekben fogadtak arra, hogy vajon milyen nevet kap majd az újszülött, attól függően, hogy fiú lesz vagy lány, a névadásnál ugyanakkor bizonyos királyi hagyományoknak is meg kellett felelni, így volt néhány szóba jöhető keresztnév, ami biztos befutónak számított. Azt például jó előre sejteni lehetett, hogy a hercegi pár tiszteletét fejezi ki a jelenlegi királynő és Vilmos herceg tragikusan elhunyt édesanyja előtt is, így került az újszülött anyakönyvébe az Elizabeth és a Diana név.

A Charlotte ugyanakkor az első számú trónörökösre - Vilmos apjára - utal, Károly herceg angol megfelelője a Charles név, és ennek a női változata a Charlotte - mellesleg ugyanez Katalin húgának, Pippa Middletonnak a középső neve is. Akik erre a névre fogadtak a bukmékereknél, azok nem kapnak sok pénzt, ez volt ugyanis a legvalószínűbb választás, ennek megfelelően a nyereségarány igen alacsonyan maradt. Csak az utolsó néhány hétben előzte meg a nevet az Alice (Erzsébet királynő férjének, Fülöpnek az édesanyja után), de végül ez nem került be a kislány keresztnevei közé. Ami a nagypapát illeti, nem titkolta, hogy mennyire örül Charlotte-nak, Károly herceg büszkén vallotta be, hogy titkon ebben reménykedett, hogy a második unokája kislány lesz.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.